Home Alcoi La UA situa a Alcoi com a ciutat universitària referent i activarà...

La UA situa a Alcoi com a ciutat universitària referent i activarà més projectes de col·laboració

0
SHARE

El Campus d’Alcoi de la UA, el segon que existeix a la ciutat dels ponts, ha celebrat hui el seu Consell de Govern a la capital de l’Alcoià. En ella, l’ens formatiu i l’Ajuntament tenen actius diferents projectes de col·laboració tots dos treballen per a ampliar. De fet, per a la UA, Alcoi és un dels referents de l’atracció de coneixement i la gestió complementària de l’oferta educativa universitària.

Des que fa més de mig segle la ciutat d’Alcoi donara cabuda al primer campus universitari que operava en ella, aglutinar coneixement ha sigut una de les prioritats municipals. Una línia d’actuació que s’ha anat aguditzant, especialment en aquest segle XXI. La transmissió de coneixement és un dels factors que es busca aconseguir mitjançant els ens universitaris, que alimenten de talent i projectes el teixit productiu de la ciutat i la seua àrea d’influència. Ja en 2018, la ciutat dels ponts rebia el segon campus universitari, complementant l’oferta formativa a la ciutat.

Tant el Campus d’Alcoi de la UPV, el més antic, com el de la UA, de recent creació a la capital de l’Alcoià, mantenen una estreta relació amb l’Ajuntament i la resta d’ens representatius de l’economia, la cultura i la societat a Alcoi. Ara, el principal ens universitari alacantí ha celebrat el seu Consell de Govern a la seua seu alcoiana, on té intenció de reforçar la seua presència. Tot degut a que des de la UA consideren que Alcoi és un referent al País Valencià en quant a la relació amb els ens universitaris, pel que treballen en estretir més la relació entre els dos ens.

A dia de hui, la UA ofereix a Alcoi formació en Educació Infantil i Primària, a banda d’incrementar la programació cultural de la ciutat amb espectacles de la pròpia institució educativa. Però una de les principals col·laboracions entre universitat i Ajuntament es produeix en quant a la vessant investigadora. De fet, la UA gestiona els estudis que es duen a terme al parc natural de la Font Roja des de fa ja anys, i també escomet estudis per a determinar les capacitats d’un dels principals projectes municipals: la reforma del carrer Entença. Damunt la taula existeixen projectes pendents en els que tots dos parts treballen per a potenciar els lligams que tots dos ens mantenen actualment.

Alcoi és de les poques ciutats de tamany mitjà que pot presumir de tindre dos campus universitaris complementaris en quant a la formació que ofereixen.