Home Alcoià L’Ajuntament activa més bonificacions fiscals per a empreses que instal·len energies netes...

L’Ajuntament activa més bonificacions fiscals per a empreses que instal·len energies netes Alcoi

2765
0
SHARE

Alcoi engegarà més bonificacions fiscals per a aquelles empreses que instal·len energies renovables amb les que auto abastir-se. Bonificacions que s’uneixen a les ja vigents, i que busquen, d’una banda, millorar la competitivitat de les mercantils via reducció de la despesa energètica; i d’altra una millora en la qualitat de l’aire a una ciutat que supera els límits de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) en bona part dels dies de any, en aquest cas via sostenibilitat.

L’aposta per les energies renovables en detriment de les tradicionals, que es caracteritzen per ser finites i parcialment contaminants, ja no és una línia d’actuació, sinó una necessitat per a cuidar l’entorn. Diferents administracions ja estan fent-se ressò d’aquesta tendència, a pesar de que els lobbys de pressió de les grans corporacions continuen sent reticents a perdre la seua quota de mercat. Un exemple és Alcoi, que des de fa ja 8 anys ve apostant per la implantació d’energies renovables tant en instal·lacions municipals com en empreses i per a particulars.

De fet, a la ciutat dels ponts existeixen des de fa anys bonificacions fiscals per a aquelles empreses que generen energies netes a les seues instal·lacions. També els conductors de vehicles híbrids o elèctrics es veuen beneficiats per rebaixes en les taxes de circulació. Tot en una ciutat que és la que més punts de recàrrega de vehicles té al País Valencià.

Però ara la gran aposta municipal és aconseguir empreses sostenibles. Per a això, el Consistori s’ha reunit amb col·lectius empresarials de la muntanya, amb els que ha acordat bonificacions fiscals per a aquelles companyies que introduïsquen mètodes d’auto abastiment energètic a les seues naus. Unes bonificacions que no faran clot als ingressos municipals, afirmen des de l’Ajuntament alcoià, però que sí redundaran en una considerable millora de les emissions de diòxid de carboni (CO2) i també de la qualitat de l’aire.

Representants dels principals ens empresarials de l’Alcoià, El Comtat i la Vall d’Albaida han mostrat el seu interès en accedir a aquestes bonificacions per a una iniciativa que, a més, reduiria la despesa elèctrica de les empreses. L’altra pota d’aquest pla de sostenibilitat en torn a les renovables són els propis ciutadans, als que s’anima a apostar per vehicles poc contaminants amb una relativa bona acollida.