Home Destacats L’Ajuntament d’Alcoi aprova la cessió d’una parcel·la en el Cementeri a la...

L’Ajuntament d’Alcoi aprova la cessió d’una parcel·la en el Cementeri a la família de Camilo Sesto per a la construcció d’un mausoleu en la seua memòria

713
0
SHARE
Parcel·la Futur Mausoleu Camilo Sesto

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat aquest matí la concessió demanial d’una parcel·la per a la construcció d’un panteó en el cementeri municipal Sant Antoni Abat amb destinació al Mausoleu de l’artista Camilo Sesto.

La concessió té per objecte la construcció d’un monument mausoleu destinat a la memòria del cantant Camilo Blanes Cortés “Camilo Sesto” i la seua posterior utilització com a unitat d’enterrament del citat artista.

El finançament del disseny i construcció del panteó-mausoleu, així com el manteniment del monument mausoleu, serà a càrrec del sol·licitant, és a dir; Camilo Miguel Blanes Ornelas, mentre que el manteniment de l’espai exterior serà assumit pel personal municipal del Cementeri.

L’arquitecte encarregat per a la realització del Mausoleu és Miguel Botella Ruiz Castillo. Donada la transcendència mediàtica del cantant en la memòria del qual s’alçarà el corresponent monument funerari i, la singularitat del cementeri municipal, l’exempció de règim econòmic per tal concessió, el projecte haurà de ser aprovat, previs els informes pertinents per l’òrgan municipal competent.

Aquest és el procediment que determina el reglament que regula el servei del cementeri municipal “Sant Antoni Abat” (Butlletí Oficial de la Província d’Alacant número 137, de data 22 de juliol de 2013), especialment el seu article 15, una vegada concedida la parcel·la.

Camilo Sesto ha sigut una de les figures més representatives de tota la història recent de la nostra Ciutat. De fet, la seua trajectòria ha sigut mereixedora de la concessió de la “Medalla d’or i del seu nomenament com a fill predilecte d’Alcoi” mitjançant acord del Ple de l’Ajuntament de data 9 de novembre de 2016, i la Junta de Govern Local de data 23 de novembre de 2018 va aprovar el canvi de denominació de l’espai públic “Avinguda L’Alameda” que va passar a denominar-se “Alameda Camilo Sesto”.

D’altra banda ha de prendre’s en consideració que els panteons, mausoleus i nínxols així com les estructures del Cementeri “Sant Antoni Abat” d’aquesta ciutat per la seua singularitat han sigut reconeguts des de l’any 2012, formant part de la ruta europea de cementeris, sent considerat itinerari cultural pel Consell d’Europa per la seua arquitectura i escultures modernistes i els seus singulars panteons. L’Ajuntament ha potenciat l’atractiu turístic del cementeri amb la denominació “Alcoi, la Ciutat adormida” duent a terme activitats, en col·laboració amb empreses turístiques, per a conéixer els seus monuments funeraris i la seua història. El Cementeri principal és considerat com un dels més monumentals d’Europa. Les visites al Cementeri constitueixen un atractiu per al turisme que beneficia a Alcoi, per la qual cosa la incorporació d’un element nou de la importància i transcendència que porta a col·lació aquest expedient, engrandirà encara mes aquest patrimoni cultural.

“El contacte amb la família de Camilo Sesto és molt fluid, ens han manifestat la seua satisfacció per aquesta notícia i prompte podrem donar a conéixer més informació amb relació a la construcció del museu en la seua memòria. L’artista més internacional que ha tingut la nostra ciutat tindrà el monument que mereix i descansarà en la nostra Alcoi tal com ell sempre va voler”, ha destacat el regidor de Cultura, Raül Llopis.

El cantant alcoià va morir el 8 de setembre de 2019 i està enterrat en el cementeri alcoià amb els seus pares.