Home Cultura L’equip de govern de Tibi recupera la col·laboració amb la Romeria del...

L’equip de govern de Tibi recupera la col·laboració amb la Romeria del Nostre Senyor Robat

0
SHARE

Cada 28 de novembre, les localitats d’Onil i Tibi, a la Foia de Castalla, celebren el miracle del Nostres Senyor Robat. Durant els caps de setmana que envolten aquesta data es celebra aquesta festivitat també amb una romeria que recorre el trajecte entre les dos poblacions. Una romeria que enguany arribarà als 20 anys celebrant-se com a activitat complementària a les merament religioses.

Durant l’edició del 2018, el llavors Alcalde de Tibi Juan José Ballester va comunicar que l’Ajuntament de Tibi no col·laboraria amb el d’Onil per a organitzar l’esdeveniment. La tasca tiberuda es restringeix a sufragar l’esmorzar que les peregrins prenen a aquest localitat abans d’encetar el camí de tornada cap a la vila de les nines. El menú consisteix habitualment en xocolate i pa cremat.

Però la pèrdua de l’Alcaldia de Ballester, del PP, a favor del socialista José Luis Candela ha supsat la recuperació d’aquesta col·laboració entre les dos localitats de la Foia. Per al nou primer edil, la Romeria del Nostre Senyor Robat estreteix els lligams amb les localitats que l’envolten.

L’esdeveniment tindrà lloc el proper diumenge 24 de novembre a partir de les 7 del matí, quan està prevista l’eixida de la comitiva des d’Onil cap a Tibi. Després de l’esmorzar, els peregrins encetaran el camí de tornada travessant bona part de la Foia, incloent la ciutat de Castalla. Per a participar és necessari comprar el bitllet a qualsevol de les localitats participants, cosa que es pot fer fins el 20 de novembre.