L’Espai Gastronòmic Rubén Fenollar s’ha convertit en pocs anys en un dels punts més destacats dins de la programació de la Fira de Tots Sants de Cocentaina. Després de diverses edicions de prova i creixement, enguany es presenta com un espai plenament consolidat, amb una oferta que combina l’excel·lència culinària, la divulgació del producte local i la participació directa del públic.
Ubicat al Camet (Plaça Anselmo Martí), aquest escenari gastronòmic reunirà, del 31 d’octubre al 2 de novembre, una completa programació amb showcookings, tasts, degustacions i demostracions de mestres artesans.
Programació
El dijous 31 d’octubre es donarà la benvinguda a l’espai amb un showcooking inaugural dedicat a la promoció dels productes agroalimentaris artesanals i de qualitat. Al llarg del dia, el públic podrà gaudir d’activitats com ‘Formatges i embotits locals’, ‘El món del cafè’ o ‘El torró’, que posaran en valor sabors tradicionals del territori. La jornada culminarà amb una sessió sobre cuina d’aprofitament, amb receptes sostenibles i creatives.
El divendres 1 de novembre estarà dedicat a les Cuines del Mediterrani, amb Romania com a país convidat de la mà de Casa Mediterráneo. La jornada inclourà showcookings sobre arrossos, pastisseria tradicional contestana a càrrec de Leyre Vaello -una jove referència local en rebosteria- i l’esperada demostració conjunta de Rubén Fenollar i Dani García Peinado, conegut com ‘el Xef de l’AOVE‘. Tots dos protagonitzaran l’activitat ‘L’AOVE i el Bocuse d’Or’, que culminarà amb una exhibició final de Tapes d’Espanya i gastronomia pel món.
El dissabte 2 de novembre, l’espai estarà dedicat als sabors artesans, amb demostracions sobre l’art de l’embotit, la pastisseria local i els oficis tradicionals. La cloenda arribarà amb una gran paella elaborada amb producte de Cocentaina, que posarà el punt final a tres dies dedicats a la creativitat, la tradició i el gust pel territori.
Divulgar els sabors contestans
Segons ha destacat la regidora de Fira, Marcela Richart, “l’Espai Gastronòmic Rubén Fenollar és una aposta per la promoció del nostre patrimoni alimentari, una manera de donar a conéixer els sabors que ens identifiquen i de posar en valor els professionals i productors que hi ha darrere”.
Amb aquesta edició, la Fira de Tots Sants reafirma el seu compromís amb la gastronomia de qualitat, la sostenibilitat i el producte de proximitat, consolidant-se també com un punt de trobada per als amants de la cuina i la cultura mediterrània.