Home Alcoià L’Hospital Verge dels Lliris suspén les consults externes presencials i demora les...

L’Hospital Verge dels Lliris suspén les consults externes presencials i demora les intervencions quirúrgiques no urgents per a evitar el col-lapse del centre

4386
0
SHARE

Segons publica en el seu web Radio Alcoi Cadena Ser i a causa de l’increment de la incidència del Coronavirus l’hospital Verge dels Lliris s’ha vist obligat a realitzar una sèrie de canvis en el funcionament dels seus serveis.

El departament d’informatius de TVA s’ha posat en contacte amb el gerent del Departament de Salut d’Alcoi, Enrique Barbeito, i ens ha confirmat aquestes modificacions en el funcionament dels seus serveis. Una de les primeres mesures ha sigut el tancament de les consultes externes presencials, passant totes elles a realitzar-se a través de la via telefònica, amb això es pretén que tot el personal d’aquestes consultes passe a reforçar a la plantilla de l’hospital i a l’atenció primària, amb això es cobririen les baixes dels sanitaris que o es troben malalts o en quarantena. També des del departament de Salut s’han vist obligats a ajornar les intervencions quirúrgiques no urgents.

En aquests moments a l’Hospital Verge dels Lliris hi ha 65 llits ocupats per pacients Covid, per això s’ha decidit reforçar l’atenció dels pacients COVID, i destinar per a ells un total de 82 llits, ocupant d’esta forma més llits que els malalts no COVID, en total ja hi ha ocupades tres plantes de l’hospital. Segons Barbeito s’estava preparant la planta de cardiologia en el cas que fora necessària però finalment serà la planta d’hospital de dia la que estaria preparada en el cas que feren falta més llits.

Quant als als llits UCI, des del departament de Salut ens han comentat que estan arribant al límit havent en aquests moment 8 pacients ingressat, per la qual cosa també s’estan habilitant diferents dependències.

A més l’Hospital Verge dels Lliris està rebent a pacients procedents de les residències de majors en les quals s’ha detectat casos de coronavirus.