La ciutat d’Alcoi s’ha endinsat este passat cap de setmana en un dels actes més esperats dins del calendari anual dels Moros i Cristians, els més coneguts al voltant del món. Ha sigut amb el Mig Any, que suposa travessar la meitat de l’exercici fester cara a les Festes del 2026. Després de la presentació de càrrecs de la setmana passada, el Mig Any és també l’estrena oficial dels capitans i alferes pels carrers de la ciutat dels ponts.
Però, abans de desfilar, les 28 filaes competeixen en el tradicional Concurs d’Olleta, viscut dins del món fester com una espècie de Mundial gastronòmic en torn a un dels plats més identificatius de la gastronomia alcoiana. Un jurat expert és l’encarregat de tastar i triar la millor olleta de músic. Entre fesols, botifarres i costelletes, els xefs han passats tot el matí cuinant este famós plat a foc de llenya dins d’un concurs que ha guanyat la Filà Benimerins.
Desfilades molt participatives
Com cada Mig Any, el parc de La Glorieta ha sigut l’escenari d’un concurs envoltat per la diversió i la germanor, que dona pas a la tradicional desfilada. Els capitans Javi Ferràndis pels Contrabandistes i Natxo López pels Marraskesck; així com els Alferes Natxo Jordà pels Asturians i Miguel Espí pels Realistes han fet la seua estrena amb les seues respectives esquadres pels carrers que recorreran a finals d’abril les mítiques Entrades dels Moros i Cristians d’Alcoi.
Una vegada finalitzada la desfilada, la festa es centra en la diversió dins d’una jornada que ha sigut molt llarga per bona part dels festers alcoians.





