Home Destacats Onil activa un sistema de voluntariat per a abastir a col·lectius de...

Onil activa un sistema de voluntariat per a abastir a col·lectius de risc i majors solitaris durant el confinament

2294
0
SHARE

L’obligació de guardar quarentena a casa no sempre és possible per a totes les persones. Moltes d’elles viuen a soles i necessiten eixir de la seua llar per a abastir-se de bens i productes per a passar aquest episodi de confinament sanitari. La situació quan es tracta de persones majors, malates o dependents, que representen els principals sectors poblacionals de risc de contagi pel coronavirus Covid-19.

Per norma general, aquests ciutadans no solen ser usuaris dels Serveis Socials de cada ajuntament. Però la pandèmia actual té visos de canviar la realitat quotidiana de tothom, tal vegada per a sempre, pel que exigeix mesures extraordinàries. Una d’elles l’ha posat en marxa l’Ajuntament d’Onil, que ha activat un sistema per a crear una xarxa de voluntaris amb els que atendre les necessitats d’aquest col·lectiu.

A dia de hui són 18 els voluntaris que s’han oferit només a Onil. En serien més, però la seua condició de menors d’edat els impedeix participar d’aquesta iniciativa. Tots ells entraran a formar part de Creu Roja, ens encarregat de distribuir-los en funció de les necessitats a la població. Podran dur a terme tasques com l’acompanyament de dependents, fer la compra d’aliments o medicaments als grups de risc, o cridar-los per telèfon per a fer-los companyia.

La mesura també està començant a aplicar-se a altres localitats de la muntanya alacantina, entre les que es troben Castalla o Tibi.