Home Alcoià Puig busca el suport d’Europa per a la indústria valenciana a Brussel•les

Puig busca el suport d’Europa per a la indústria valenciana a Brussel•les

404
0
SHARE
Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana a Brussel·les

La coiuntura internacional està sent molt complicada per a la immensa majoria dels actors econòmics arreu del món. La pandèmia de la Covid19 i la posterior guerra a Ucraïna no han fet més que complicar la subsistència a milers d’empreses i treballadors. Un fet que ha exigit de la mobilització de les administracions per a donar suport als seus respectius teixits productius.

Aquesta és la principal motivació que ha portat a una delegació de la Generalitat Valenciana fins a l’epicentre de la Unió Europea.

La ciutat belga de Brussel•les acull aquest dimarts 10 de gener als màxims responsables del l’administració regional valenciana, encapçalats pel President Ximo Puig.

En l’altre costat de la taula, el Vicepresident de la UE Josep Borell, i en mig dels dos alguns dels temes que més preocupen al Consell. Entre ells es troben les restriccions als productes valencians que estan imposant-se a Algèria, la continuïtat dels fons Next Generation o la posada en valor de la Comunitat Valenciana com a tractora de grans projectes empresarials relacionats amb la mobilitat i la sostenibilitat.

La reunió entre Puig i Borell té lloc en la jornada prèvia a la inauguració de la Fira Heimtextil que té lloc a Frankfurt, i a la que assistirà també el Conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent. Vora 70 empreses valencianes, moltes d’elles radicades a l’Alcoià-Comtat, mostren les seues novetats en el principal certamen internacional del sector.