Home Alcoi Sanitat prepara la vacunació massiva establint instal·lacions temporals de vacunació per cada...

Sanitat prepara la vacunació massiva establint instal·lacions temporals de vacunació per cada Departament de Salut

566
0
SHARE

El procés de vacunació pareix anar accelerant-se a cada nova setmana a la Comunitat Valenciana. La regió vacunarà contra la Covid19 -previsiblement ja aquesta setmana- a la totalitat dels seus majors de 90 anys, un dels col·lectius de major risc. Abans ja ho han fet els usuaris i personal dels centres geriàtrics, i també els sanitaris. Una situació que han avaluat aquest passat cap de setmana els principals responsables autonòmics. Ara, l’objectiu és que la vacuna contra el coronavirus arribe quant abans a la major part de la població.

Per això, Sanitat Universal, Polítiques Inclusives i Presidència han acordat enllestir punts de vacunació massiva cara al mes d’abril, quant s’espera començar a vacunar més població per l’augment de dosis previst. Cada departament sanitari -com a mínim- tindrà un punt de vacunació massiva que ha de complir diversos requisits. Entre ells el de fàcil accés per a tothom, el del tamany per a mantenir les distàncies i el d’estar ben comunicat. Un fet que fa que a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla la destinació preferent siga Alcoi, on l’Ajuntament ja va presentar 10 opcions a Sanitat per a poder vacunar en massa. Tot apunta a que la ciutat dels ponts albergarà aqueta campanya bé al Poliesportiu Francisco Laporta o bé a la Plaça d’Al-Azrac. Zones que, en qualsevol cas, comptaran amb transport gratuït per a la població.

Aquest procés de vacunació massiva començarà en abril després de que les dosis arriben a altres sectors prioritaris, entre els que es troba l’hostaleria o la docència. De complir-se els terminis que baralla Sanitat Universal -i que dependran en bona mida de la disponibilitat de vacunes per part de les farmacèutiques-, el 70% de la població valenciana estaria ja vacunada en a l’arribar l’estiu.

Tot i l’esperat increment de la immunització contra el coronavirus, des de Sanitat Universal segueixen insistint en la necessitat de mantenir les mesures de seguretat. Més encara amb l’arribada de la Setmana Santa, per a la que Puig opta per mantenir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és impedir que la Pasqua tinga el mateix efecte pandèmia que va tindre el Nadal.