Inici Alcoi Segon guardó nacional consecutiu en aprenentatge i solidaritat per al Col·legi Sant...

Segon guardó nacional consecutiu en aprenentatge i solidaritat per al Col·legi Sant Roc d’Alcoi

938
0
COMPARTIR

El Col·legi Sant Roc d’Alcoi ha sigut premiat entre 400 centres de tota Espanya dins els Premis Aprenentatge i Servei. És la segona vegada consecutiva que el centre alcoià rep aquest premi que reconeix la posada en marxa d’iniciatives solidàries que permeten adquirir valors als alumnes. La iniciativa ha permès incentivar la lectura a la presó de Fontcalent, a banda de la programació d’una festa solidària amb malalts d’Alzheimer constestans, en la que també han col·laborat els interns al centre penitenciari. El programa del Sant Roc ha sigut qualificat com a exemplar.

Dins de la tasca formativa que duen a terme els diferents centres educatius s’inclou també el trasllat de valors humans i ètics als seus alumnes. Fet que, després dels canvis que cada successiu govern introdueix en l’educació en funció del seu color polític, es du a terme majoritàriament de forma interna en cada centre. Bona part d’ells a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla destaquen en aquest sentit, sobre tot en l’àmbit de la solidaritat. Però si algun en concret s’endú la palma és el Col·legi Sant Roc de la ciutat d’Alcoi.

Ja l’any passat, el centre fou guardonat pel seu programa ‘Caminem Junts’, una iniciativa mitjançant la qual els alumnes es van tallar el pèl per a mostrar la seua solidaritat amb els malalts de càncer infantil. Amb el cabell es van confeccionar perruques dins d’una iniciativa que va rebre el Premi Aprenentatge i Servei de 2018. Enguany, en una situació inèdita, el centre alcoià tornarà a rebre aquest guardó, el màxim que s’atorga dins del món educatiu per a aquestes iniciatives. En aquest cas és per al programa ‘Grillons per al record’, mitjançant el qual els alumnes han fomentat la lectura a la presó de Fontacalent, al temps que tant alumnes com presos han preparat una festa per als malalts d’Alzheimer de Cocentaina.

Aquests guardons avaluen els millors projectes de tota Espanya que barregen formació en valors i solidaritat per a millorar la societat. En ells participen més de 400 centres de tot el país, i el cas del Sant Roc és cridaner per la sorpresa que ha causat el seu projecte entre el jurat. Els 68 especialistes encarregats d’avaluar les iniciatives han qualificat ‘Grillons per al record’ com a exemplar, pel que una delegació del centre alcoià viatjarà a Pamplona el proper 13 de desembre per a recollir, per segon any consecutiu, aquest important guardó.