Home Alcoi Veïns i comerciants del Centre d’Alcoi presenten més de mil al•legacions contra...

Veïns i comerciants del Centre d’Alcoi presenten més de mil al•legacions contra la peatonalització

988
0
SHARE

Fins a 1.044 signatures són les que han presentat tant veïns com comerciants del Centre d’Alcoi per a al·legar al projecte de peatonalització del barri que vol enllestir l’Ajuntament alcoià. Els signants discrepen dels paràmetres sobre els que vol sustentar-se un projecte que vol fer més amable als vianants el casc antic de la ciutat, així com més sostenible la pròpia capital de l’Alcoià. Estan d’acord amb la peatonalització, però no amb les mesures que planteja el Consistori per a dur-la endavant.

Durant la present legislatura, encetada al 2019, l’Ajuntament d’Alcoi ha fet de la peatonalització del Centre de la ciutat un dels seus projectes estrella. Reduir la quantitat de vehicles a una de les zones més transitades de la capital de l’Alcoià és un dels objectius municipals inclosos dins la filosofia Smart City, de la que Alcoi és un referent nacional. Fer de la localitat una urbs més amable per als vianants i més sostenible mediambientalment és un dels pilars de les ciutats del futur, en l’avantguarda de les quals vol situar-se Alcoi. Però peatonalitzar el Centre també comporta problemes per a residents i comerços establerts al casc antic de la ciutat dels ponts.

El procés de peatonalització està ara obert a rebre al·legacions per part de ciutadans i ens, i un nodrit grup d’ells les ha fet arribar a l’equip de govern. Alguns dels seus representants han acudit aquest dimecres 2 de desembre al registre municipal per a entregar un total de 1.044 signatures amb les que forçar la modificació de l’actual projecte de peatonalització del Centre alcoià. Pertanyen a 1.002 veïns a títol particular i a 42 comerços del barri, que concentra un elevat percentatge dels comerços de la ciutat. Quasi tots ells s’han vist afectats pel tancament i la crisi derivades del coronavirus i creuen perjudicial la peatonalització tal i com la proposa el Consistori.

Ara bé, tant veïns com comerciants afirmen que no estan en contra de convertir el Centre d’Alcoi en una zona per a vianants, sinó de la forma en que vol fer-se. Consideren que l’equip de govern no ha tingut en compte l’opinió dels veïns i comerciants del barri a l’hora de redactar el projecte, que es troba en exposició pública. La limitació del nombre de vehicles al barri per cada domicili, els horaris de càrrega i descàrrega per al comerç o la impossibilitat d’accedir amb vehicle a artèries del Centre d’Alcoi -com Sant Nicolau o Sant Llorenç- són alguns dels principals punts de xoc entre el projecte municipal i la posició dels més de mil alcoians que s’oposen al pla. A ells cal afegir la voluntat dels signants d’establir sistemes d’accés selectiu de vehicles al barri.

Els veïns demanen a l’Ajuntament, mitjançant aquestes signatures que recolzen un bon grapat d’al·legacions, que escolte la seua veu. Es mostren oberts a consensuar les mesures concretes per a un projecte en el que totes dos parts estan d’acord en quant al seu fons, però no en les formes.