Home Alcoià Ximo Puig sol·licita al TSJCV el passaport COVID obligatori per entrar a...

Ximo Puig sol·licita al TSJCV el passaport COVID obligatori per entrar a restaurants i locals d’oci amb aforament superior a 50 persones, així com per visitar hospitals i residències

286
0
SHARE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la decisió de sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) la implantació del passaport COVID obligatori per entrar a l’interior d’establiments d’hostaleria i de restauració amb aforament superior a 50 persones i també a locals d’oci i entreteniment i espais destinats a activitats recreatives i d’atzar amb servei de restauració amb el mateix tipus d’aforament, així com per visitar centres hospitalaris i residències públiques i privades.

A més, tal com ha explicat, també s’exigirà aquest passaport per a esdeveniments, celebracions i festivals de música, en espais tancats i exteriors, quan no siga factible l’ús de la màscara en tot moment.

Ximo Puig ha comparegut, juntament amb la consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en què s’ha acordat aquesta mesura, i n’ha expressat la confiança en què rebi la validació del TSJCV, perquè, com ha argumentat, és “proporcional, necessària i d’urgència” i té com a objectiu “protegir la salut de la població i garantir el dret més fonamental de tots: el dret a la vida”.

Puig ha afegit que, amb la implantació del passaport COVID, es busca “generar espais més segurs” i “convèncer i animar” les persones no vacunades “que facin el pas responsable i assenyat que ja han fet 9 de cada 10 valencians” . “La llibertat té uns límits. No hi ha el dret a contagiar els altres. No hi ha la llibertat de saturar els hospitals”, ha emfatitzat.

A l’entrada dels locals referits hi haurà un cartell identificatiu sobre la necessitat del passaport COVID i les persones que hi vulguen accedir hauran de presentar el certificat -en paper o al mòbil-, juntament amb el seu DNI o document acreditatiu de la seua identitat. No es conservaran les dades ni s’hi generaran fitxers.

L´incompliment d´aquesta obligatorietat estarà subjecte al règim sancionador específic de mesures de protecció contra la COVID-19 que s’aprovarà properament a través d´un decret llei, tal com ha explicat el president, que ha demanat la col·laboració dels cossos policials estatals i locals per controlar aquestes mesures i ha avançat que es convocarà a aquest efecte una reunió de la Junta de Seguretat quan s’obtinga la ratificació per part del TSJCV.

El passaport podrà acreditar-se amb la vacunació completa, una PCR negativa en les darreres 72 hores, un test d’antígens en les darreres 48 hores o la superació de la malaltia en els darrers 6 mesos I, si el TSJ autoritza aquesta sol·licitud, entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i estarà vigent durant un període de 30 dies naturals, amb la intenció que abaste les festes nadalenques i de Cap d’Any.