Inici Destacats Bon oratge i Interès Turístic Autonòmic atrauen a milers de persones a...

Bon oratge i Interès Turístic Autonòmic atrauen a milers de persones a les Entrades de Muro

513
0
COMPARTIR

El cap de setmana ha mantingut a la localitat de Muro, al Comtat, sumida en les seues Festes de Moros i Cristians. Dos espectaculars Entrades han atret a milers de persones persones degut a la recent declaració d’Interès Turístic Autonòmic per als festejos murers. Els actes acaben aquest dilluns ams les Ambaixades, incloent la satírica del Tonell, i a pesar de la cancel·lació dels Alardos per la impossibilitat de tindre pólvora per irregularitats en la partida destinada a aquests actes, fet que també ha afectat a Biar.

El cap de setmana ha tingut càrrega festiva a la vila de Muro, que durant les jornades de dissabte i diumenge ha celebrat les seues Entrades en el marc de les Festes de Moros i Cristians. Unes Festes que han sigut recentment declarades d’Interès Turístic Autonòmic per la Generalitat Valenciana, i que juntament amb el bon oratge han permès que milers de persones gaudiren de l’espectacle dels 4 càrrecs en dos jornades consecutives de desfilades. És una de les particularitats dels festejos murers que es celebren des del passat divendres i fins a aquest dilluns.

La vesprada d’aquest dissabte ha vist com les tropes cristianes, repartides en 6 filaes, han fet la seua entrada a Muro encapçalades per la capitania dels Templaris i abanderats pels Pirates. Ja en la vesprada de diumenge ha arribat el torn per als soldats de la mitja lluna amb la capitania de la Filà Llana i l’abanderada dels Marrocs. Enguany, a més, s’han donat esdeveniments històrics a les Festes mureres, com el fet de que 3 dels 4 càrrecs principals han estat ocupats per dones. Entre elles la primera Capitana Cristiana de la Història, o la primera Ambaixadora.

Durant tot el cap de setmana tvA ha dut a terme un intens desplegament de mitjans tècnics i humans per a contar en directe tots els detalls de les dos Entrades amb un notable èxit. Però els actes continuen aquest dilluns amb la celebració de les Ambaixades, marcades per la manca de pólvora que ha obligat a suspendre els alardos, element capital de les Festes de Moros i Cristians. No obstant, sí s’han dut a terme la resta d’actes, incloent l’Ambaixada del Tonell, element distintiu dels festejos murers i que també ha oferit aquesta casa en directe.

Els actes festers s’aturen aquest dilluns fins que el proper diumenge es duga a terme la processó de la Pujà, amb la que la patrona retorna a la seua ermita, i que posa fi a les Festes.