Home Alcoi Alcoi enceta la legalització de Serelles licitant el pont al barranc del...

Alcoi enceta la legalització de Serelles licitant el pont al barranc del Cint per 2’5 milions d’euros

1128
0
SHARE

La urbanització de Serelles d’Alcoi comptarà en 2020 amb una de les infraestructures necessàries per a fer-la completament legal, després de que fa anys l’Ajuntament assolira la condició d’agent urbanitzador davant la fallida de la constructora. El pont, que ja ha sigut licitat per un preu de 2,5 milions d’euros, unirà Serelles amb la zona alta de l’Eixample i és la primera d’altres treballs encaminats a legalitzar la urbanització. Restaran encara per construir un dipòsit d’aigua i eliminar les barreres a les rambles que envolten Serelles.

Durant la primera dècada del segle XXI, la ciutat d’Alcoi va programar una sèrie d’urbanitzacions perifèriques amb les que créixer en població i extensió. Un fet al que, en part, obliga l’orografia de la població, ubicada en la confluència de diverses valls. Una d’eixes urbanitzacions era la de Serelles, que va rebre diverses denúncies en contra per part tant de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer com dels ecologistes de la Colla La Carrasca. En l’arrel d’eixes denúncies estava l’ocupació de barrancs i la manca d’infraestructures a la urbanització.

A dia de hui, de les 1.500 llars unifamiliars previstes només se n’han executat una tercera part, i tan sols unes 50 famílies resideixen en elles. Ara, l’Ajuntament, que des de fa anys ostenta la condició d’agent urbanitzador, invertirà 2,5 dels 3,7 milions incautats a la constructora Luxender en construir el pont al que obliguen les denúncies presentades contra la construcció. La infraestructura unirà Serelles amb la zona de l’Eixample a les faldes de la Mariola mitjançant una plataforma de 96 metres de llargària que portarà tots els subministraments als veïns.

El pont és només una de les actuacions que haurà de desenvolupar l’Ajuntament alcoià a Serelles per a convertir-la en una zona legal. A més del pont que travesse el barranc del Cint, resta encara per construir un dipòsit d’aigua per a la urbanització i eliminar els obstacles que es van ubicar a les rambles que cauen des de la Mariola. Tot es durà a terme mitjançant els fons dels avals de la constructora, però el Consistori no descarta invertir en cas de que no siguen suficients.

La licitació, que arriba a menys de 2 setmanes de les eleccions municipals, està oberta a les empreses interessades, que poden presentar ofertes a la baixa que rebaixen el preu de licitació.