Inici Cocentaina Cocentaina prepara activitats per la declaració d’Interès Turístic Internacional per a la...

Cocentaina prepara activitats per la declaració d’Interès Turístic Internacional per a la Fira

226
0
COMPARTIR

L’Ajuntament de Cocentaina realitzarà un gran esdeveniment per a celebrar amb tots els contestans i les contestanes que recentment la Fira de Tots Sants ha sigut nomenada d’Interés Turístic Internacional. Aquest tindrà lloc el diumenge 12 de maig a la plaça del Pla de la Font.

Des de les 9 hores del matí i fins a les 14 hores es recrearan els sectors més tradicionals de la Fira de Tots Sants, es celebrarà el típic esmorzar de l’1 de novembre de les Mestresses de Casa i es comptarà amb la col·laboració del grup de Danses Cocentaina i la Colla Mal Passet. Per descomptat, hi haurà una xicoteta representació d’una de les arrels de la Fira: la fira cavallar, així com hi haurà espai per a la Fira dels més menuts de casa amb animacions i jocs.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’han decidit a celebrar aquest fet “perquè és un nomenament històric, som l’única Fira d’aquest tipus de tota Espanya amb declaració d’Interés Turístic Internacional i volem celebrar-ho amb totes les persones del poble que fan que cada any Cocentaina siga capital de comerç, cultura, tradició i oci”, ha apuntat l’alcaldessa, Mireia Estepa.

La regidora de Fira, Mariona Carbonell es sumava a aquestes paraules i explicava que “aquest reconeixement arriba després de molt de treball i pensem que cal celebrar la declaració amb el poble perquè és fruit del seu esforç”.

Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’anima a totes les persones a acudir aquest diumenge a partir de les 9 hores al Pla de la Font per a celebrar tots junts que la Fira de les fires ha estat declarada d’Interés Turístic Internacional.