Home Alcoi Vora 12.000 persones participen en unes Entrades que atrauen a 200.000 visitants...

Vora 12.000 persones participen en unes Entrades que atrauen a 200.000 visitants a la ciutat d’Alcoi

1480
0
SHARE

Les Festes d’Alcoi arriben aquest dilluns 6 a la seua fi després de 3 jornades d’intensa activitat dins dels Moros i Cristians més famosos del món. Però abans, més de 200.000 persones han gaudit de l’espectacle per als sentits que posen en escena els càrrecs festers amb les Entrades de dissabte, en les que han participat 12.000 persones. L’homenatge al patró Sant Jordi de diumenge i la batalla d’arcabusseria d’aquest dilluns, junt amb les Ambaixades i l’Aparició del patró, posen fi als primers Moros i Cristians declarats en el seu conjunt com a Bé d’Interès Cultural.

La ciutat d’Alcoi afronta aquest dilluns la darrera jornada de la seua Trilogia Festera centrada en els Moros i Cristians. La capital alcoiana atresora la festivitat d’aquest tipus més coneguda arreu del món, i de fet està declarada com d’Interès Turístic Internacional des de fa vora 40 anys. A més, enguany els festejos alcoians han sigut declarats en el seu conjunt com a Bé d’Interès Cultural Immaterial, qualificació que només atresora la Festa d’Alcoi dins dels Moros i Cristians. Fets que, afegits a l’atractiu que posen en escena els càrrecs, la converteix en un potent atractiu per al turisme.

Tant és així que enguany la xifra de visitants s’ha vist augmentada fins a prop de les 200.000 persones en una jornada, la de dissabte, en la que es duen a terme les Entrades, l’acte centrals dels festejos i el més esperat pels càrrecs, però també pels espectadors. Les 12.000 persones que han participat en aquests actes, que es divideixen en matí per als cristians i vesprada per als moros, han escenificat l’entrada de les tropes abans de la batalla per Alcoi que ve tindre lloc allà per l’any 1276. L’espectacularitat dels boatos i carrosses que han preparat els càrrecs d’enguany ha sigut l’element més atractiu d’unes Entrades en les que també ha cobrat una gran rellevància la música.

Els metalls trinitaris de la capitania cristiana de la Filà Tomasines, la recreació animal i vegetal de l’Alferecia dels Muntanyesos, el somni del capità moro de la Magenta i l’exotisme africà de l’Alferes dels cordoneros han fet vibrar a les milers de persones apostades per tot el recorregut d’unes espectaculars Entrades.

Si diumenge va ser el dia reservat per a honrar al patró Sant Jordi amb protagonisme per al Sant Jordiet, aquest dilluns li ha arribat el torn a la pólvora, l’element del que van nàixer aquest tipus de festejos. Prop de 3.100 quilos han fet ressonar el centre de la ciutat a mans dels més de 1.500 disparadors que lluiten a cops de trabuc en una jornada en la que també destaquen les ambaixades mora, pel matí, i cristiana, per la vesprada. Després, l’Aparició de Sant Jordi posarà el punt i final a unes Festes que han estat acompanyades en la seua major part pel bon oratge.

No obstant, l’ocupació hotelera ha anat caient amb el pas de les jornades festives a Alcoi, passant del 100% en les Entrades al 50% durant el Dia de Sant Jordi i al 20% en el dia de l’Alardo.