Inici Cocentaina Cocentaina presenta la 673 edicio de la fira de fires

Cocentaina presenta la 673 edicio de la fira de fires

368
0
COMPARTIR

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ja ha presentat la seua 673 edició, la primera després que aquest esdeveniment haja estat declarat Festa d’Interès Turístic Internacional.
Durant l’acte, que ha tingut lloc aquest divendres en l’exterior del Centre Cultural El Teular, s’ha descobert el cartell anunciador de la Fira, obra de Juan Diego Ingelmo, veí de Borriana, que no ha pogut estar present per motius laborals. Tot i això, ha volgut enviar unes paraules d’agraïment i s’ha mostrat orgullós de poder ser la imatge d’un esdeveniment com aquest. El cartell porta el lema “La Fira vola”, perquè “volia expressar l’enlairament en l’aparador internacional”, segons ha explicat. Apareix una parella protagonista que ix volant a cavall del logotip de la Fira, deixant enrere un colorit estel que expressa la varietat de productes i activitats que podem encontrar. La silueta de l’Església de Santa Maria, el Palau i el Castell sobre la Penyeta Blanca ens ubiquen geogràficament.
Però a més, també s’ha presentat en societat el Pregoner de la Fira 2019, el magistrat contestà Miguel Soler Margarit, qui també s’ha mostrat especialment orgullós i satisfet per haver pensat en la seua persona per a aquest càrrec. Soler viu en València però està fortament lligat al seu poble, Cocentaina, i el pròxim 1 de novembre serà l’encarregat de llegir el ‘Privilegi’ des del balcó del Palau Comtal per donar inici a l’edició d’enguany.
L’acte, conduït pel periodista contestà, Gabriel Pascual, ha servit també per donar a conèixer les novetats que ens esperen tant en la programació com en l’organització i infraestructura. A més, s’ha projectat l’espot publicitari que ens servirà d’aparador per atraure visitants.
L’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, ha felicitat els protagonistes d’aquest any i ha encoratjat a tots els veïns a agafar forces per gaudir de la Fira i demostrar als visitants la qualitat d’aquesta, alhora que els ha demanat “paciència, sacrifici i moltes ganes de fer Fira”.
Per la seua banda, la regidora de Fira, Mariona Carbonell, s’ha mostrat molt satisfeta amb la feina feta durant tot el temps que ha estat al capdavant de la regidoria de Fira. Aquest és el seu últim any, i per això ha volgut donar les gràcies a tot el seu equip, companys, i a tot el poble de Cocentaina pel suport que han demostrat, i ha dit que “esperem en aquest últim any estar de nou a l’alçada que mereix el nostre poble i la nostra Fira”.
L’acte ha estat amenitzat pel Grup de Danses Cocentaina i la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet.