Inici Alcoià Sanitat prepara un pla per a atraure a metges cap al Departament...

Sanitat prepara un pla per a atraure a metges cap al Departament de Salut d’Alcoi

358
0
COMPARTIR

Al llarg de tot l’estiu, la manca de professionals sanitaris ha sigut un lastre per a la prestació del sistema de salut a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les vacances no cobertes de metges i infermeres han provocat que serveis com el d’Urgències hagen registrat eternes esperes per als pacients, cosa que es repeteix en el cas de les consultes, que han vist multiplicats els dies d’espera per a ser atesos.

Davant d’aquesta situació i l’acomiadament de la cap del departament, seguida pel seu cos directiu, la Conselleria de Sanitat ha començat a rebre agres crítiques per part dels partits de l’oposició, tant a nivell regional com local a la muntanya alacantina. Per a donar resposta a aquest fet, la Consellera de Salut Universal, Ana Barceló, ha anunciat la posada en marxa d’un pla per a atraure a metges i infermeres cap al Departament de Salut d’Alcoi.

L’actuació que preveu Salut Universal es centre en fer atractiva la destinació per als professionals de la medicina. Amb la seua arriba es vol cobrir els buits en un servei que ha agafat durant els darrers temps un nivell d’atencions creixent. Per a Barceló, la manca principal és la voluntat dels metges, que pel moment no volen treballar al departament de salut de la muntanya alacantina. Una realitat que es repeteix a altres zones, com Oriola o Vinaròs.

A aquest pla de la conselleria s’afegeix el que l’administració regional preveu per al servei d’Atenció Primària. A moltes localitats, especialment a les menys habitades, existeixen problemes per a atendre als seua habitants com cal, també per manca de personal. Així, Salut Universal pretén crear 166 nous llocs de treball en aquesta vessant de l’atenció sanitària valenciana, amb els que reduir les ratios d’atenció a menys de 1.500 ciutadans per metge.