Inici Economia Diputació concedeix 51.487 euros per servei d’ajuda a domicili d’Ibi

Diputació concedeix 51.487 euros per servei d’ajuda a domicili d’Ibi

476
0
COMPARTIR

El Programa de Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), pertanyent a Serveis Socials d’Atenció Primària, compta enguany amb un ajut de la Diputació Provincial d’Alacant de 51.486.59 euros. El període de la subvenció abasta des de l’u d’octubre de l’any passat fins al trenta de setembre del present.

Aquest és un servei comunitari que, mitjançant personal preparat i coordinat, ajuda a nivell preventiu, educatiu i assistencial a persones i  nuclis de convivència en el propi domicili del pacient, que té dificultats per mantenir el seu benestar físic, familiar i social. L’objectiu d’aquest programa és possibilitar la seva permanència a la llar i entorn comunitari per evitar el seu ingrés en una institució mentre sigui possible i aconsellable per a la persona. La mitjana mensual de casos atesos ascendeix a 95 pacients.

El programa d’ajuda a domicili compta amb un pressupost municipal que ascendeix a 378.000 euros que es sufraguen mitjançant els ajuts de la Diputació Provincial i la Generalitat Valenciana i les aportacions dels propis usuaris, la resta del cost l’assumeixen íntegrament les arques municipals. Cal recordar que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives va concedir una subvenció aquest any que ascendia a 48.009.65 euros.

La tinent d’alcalde de l’àrea de Serveis Socials, Maria José Ferrer, ressaltava que “l’ajut concedit per a aquest any és més del doble de la quantitat rebuda en 2018” i agraïa “l’especial suport que la Diputació ha tingut amb el Servei d’Ajuda a Domicili d’Ibi, un dels programes bàsics dels serveis socials municipals “.