Inici Alcoià Diputació rehabilita indrets patrimonials a la muntanya per a atraure més turisme...

Diputació rehabilita indrets patrimonials a la muntanya per a atraure més turisme a l’interior

402
0
COMPARTIR

Dinamitzar el turisme a l’interior provincial és l’objectiu del pla d’inversions que la Diputació d’Alacant està duent endavant en diferents indrets patrimonials de la muntanya alacantina amb l’objectiu d’atraure més turisme. Un exemple són els treballs per a instal·lar el Museu del Paper a l’Alqueria d’Asnar, uns treballs que podrien permetre la seua apertura encara enguany.

La història ha fet de les comarques de la muntanya alacantina un dels principals punts de concentració de patrimoni a tota la província d’Alacant. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla existeixen vestigis des de la Prehistòria fins a la Guerra Civil, que conformen una sèrie de restes arquitectòniques susceptibles de suposar un atractiu turístic que afegir a l’oferta de cultura, festes i gastronomia. Alguns d’eixos elements es troben en estat ruïnós, pel que la Diputació d’Alacant ha llançat un pla per a invertir en la seua posada en valor.

L’acció de l’ens provincial en aquest sentit consisteix en posar a l’abast de les localitats que compten amb aquests elements el departament provincial d’arquitectura. És l’òrgan encarregat de determinar les actuacions a escometre en punts com el Palau Comtal de Cocentaina, el Pou de la Neu d’Onil, el Castell de Perputxent de l’Orxa, la Cava Gran d’Agres i un llarg etcètera. El principal objectiu és fer d’aquestes localitzacions uns potents atractius de turistes capaços de generar sinèrgies entre sectors a aquestes poblacions, amb la finalitat de dinamitzar l’economia local.

Una de les actuacions més recents que s’està desenvolupant a l’interior alacantí és la reconversió de l’antiga casa consistorial de l’Alqueria d’Asnar en Museu del Paper. Aquest sector productiu és inseparable de la història de la localitat en els darrers segles, i l’existència d’indústries del ram en ella i un extens fons documental ha permès la posada en marxa dels treballs de rehabilitació. La finalitat és crear un museu que albergue aquesta part de la història de la localitat, i que complete l’oferta museogràfica ja existent a la comarca del Comtat.

Els treballs sumen més de 100.000 euros i s’executaran enguany, amb l’objectiu d’obrir el museu per a les principals festes de la localitat.