Home Alcoi Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir...

Creu Roja registra la meitat d’usuaris en 2017 i ajuda a inserir a 110 persones al mercat laboral

0
SHARE

La xifra d’usuaris d’ajudes d’emergència provinents d’ens com la Creu Roja s’han vist reduïts a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla durant el passat 2017. Però no s’ha rebaixat tant per la millora econòmica, sinó pel canvi en el model d’ajudes de l’ens, passant de la mera caritat a la formació laboral. Una aposta que ha permès que 110 persones hagen trobat una ocupació durant l’any passat.

Durant la darrera dècada, les comarques de la muntanya alacantina, com tantes altres zones arreu del món, han patit de valent els efectes de la crisi econòmica. Destrucció d’ocupació i empobriment de la classe mitjana han sigut dos de les principals conseqüències dels 10 anys de recessió econòmica, que han portat a milers de famílies de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla a viure sota l’ombrall de la pobresa. Però a l’interior alacantí existeixen multitud d’ens d’ajuda social que treballen de la mà dels serveis socials de cada municipi.

És el cas de Creu Roja, identificada a les comarques com un dels principals termòmetres de la situació econòmica de les poblacions interiors alacantines. Al llarg de 2017, la institució, que compta amb la tasca desinteressada de més de 250 voluntaris a la ciutat d’Alcoi, ha vist reduïda la xifra de persones que atén a la meitat, passant de les 876 de 2016 a les 387 del passat any. Una tasca que, afirmen, no es deu tant a la milloria econòmica com sí a la tasca de formació que es du a terme des d’aquest tipus d’ens, més centrats en la inserció laboral que en la mera caritat.

Fer dels usuaris que porten anys sumits en la pobresa persones formades capaces d’accedir a un lloc de treball és una de les principals línies d’actuació de la Creu Roja a les comarques de la muntanya alacantina. De fet, durant el passat exercici han sigut 110 les persones que han trobat una ocupació gràcies a la formació que li presta l’ens, moltes d’elles pertanyents a famílies amb tots els seus individus en l’atur. Tot i que les xifres són esperançadores, des de Creu Roja apunten a que la cronificació de la pobresa és un factor difícilment eradicable amb les actuals condicions econòmiques i socials.

Un dels principals indicadors de la memòria de Creu Roja per a 2017 és l’augment d’usuaris nascuts a les comarques en compte d’estrangers residents en elles.