Home Alcoi El nombre d’indústries creix a Alcoi per primera vegada des dels pitjors...

El nombre d’indústries creix a Alcoi per primera vegada des dels pitjors anys de la crisi econòmica

1307
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi ha registrat durant 2018 indicadors positius que no es coneixien pràcticament des de la crisi econòmica. La xifra d’indústries que produeixen a la ciutat ha crescut un 2% al llarg de l’anterior exercici gràcies al reviscolament de sectors amb presència a la ciutat, com el tèxtil o el metall. L’augment de les ajudes dotades per administracions com la Generalitat Valenciana han contribuït a aquesta milloria en les dades industrials alcoianes.

Entre els efectes de la crisi econòmica per a un àrea com la muntanya alacantina va estar el tancament de múltiples empreses i el consegüent augment de l’atur. La davallada de les vendes, especialment les nacionals, va provocar que moltes mercantils no pogueren capejar el temporal i hagueren de deixar de funcionar. Amb la milloria econòmica, les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han anat recuperant teixit productiu, però no ha sigut fins 2018 quan la ciutat de referència de la zona, Alcoi, ha registrat bones dades en aquest sentit.

Les dades que baralla la patronal de l’Alcoià-Comtat, FEDAC, parlen d’un increment en el nombre d’indústries entre el passat exercici i el del 2017 que s’ubica en el 2%. Són dades que contrasten amb les que s’han registrat a la capital alcoiana durant els darrers, com a mínim, 7 exercicis, en els que s’han registrat davallades en quant a la xifra d’empreses que operen a la ciutat. La creació de mercantils relacionades amb dos dels sectors tradicionals de la població, com tèxtil o metall, està en l’origen d’aquestes dades positives per a l’economia de la localitat.

A la millora dels indicadors econòmics, sobre tot de la possibilitat de vendes nacionals, cal afegir la proliferació d’ajudes per part de les administracions. Destaquen en aquest sentit les subvencions per a la indústria dotades ja des de l’anterior legislatura pel Consell, i especialment per la Conselleria d’Economia Sostenible que dirigeix l’ex Alcalde murer Rafa Climent. Ajudes que han contribuït a que els sectors tradicionals de la muntanya alacantina registren creixements que permeten la creació de noves indústries a l’interior alacantí.

Tot i això, des de l’oposició alcoiana xifren en un 14% la pèrdua de teixit industrial durant els darrers 8 anys a la ciutat, al temps que demanen mesures per a revertir aquesta situació.