Inici Destacats Ibi forma desocupats amb tallers remunerats orientats a atenció social i demanda...

Ibi forma desocupats amb tallers remunerats orientats a atenció social i demanda més formació

792
0
COMPARTIR

Ibi ha fet dels tallers formatius un mètode de reciclatge per a persones que han perdut la seua ocupació i tenen dificultats per a inserir-se al mercat laboral. El darrer que s’ha dut a terme es centra en el món sociosanitari per a una població que congrega la major part dels serveis de dependència a tota la Foia de Castalla. La idea és que aquests tallers ajuden a millorar les expectatives de contractació per a persones amb dificultats per a trobar treball, hagut compte de que les empreses iberudes tenen predisposició a contractar als alumnes.

La destrucció d’ocupació que s’ha produït arrel de la darrera crisi econòmica ha deixat a moltes persones que abans d’ella tenien ocupació sense una font d’ingressos. Bona part d’eixes persones tenen una edat per damunt dels 50 anys, factor que dificulta la seua contractació en qualsevol sector productiu. Per això han proliferat durant els darrers anys els tallers formatius orientats a oferir més capacitats laborals a persones que tenen dificultats per a inserir-se en el mercat. Moltes d’elles inclouen la realització de pràctiques remunerades en empreses i ens.

Al llarg del present curs, Ibi ha sigut una de les localitats que ha rebut finançament comunitari gestionat pel Labora, antic Servef, en aquesta matèria. Vora una quinzena de persones amb problemes per a trobar treball s’han format competencialment per a atendre persones que es troben en diferents situacions relacionades amb la dependència. Ibi és, precisament, la població on s’aglutinen els serveis sociosanitaris a la sub comarca de la Foia de Castalla, en els quals han dut a terme les pràctiques els alumnes d’un curs que es tractarà de repetir a la població.

Així mateix, la vila joguetera té més de 4.000 persones d’avançada edat que, cada dia més, requereixen d’atenció sociosanitària a diari. De fet, l’Ajuntament porta pràcticament tota la legislatura reivindicant la construcció d’una residència de la Tercera Edat que done servei a poblacions com la pròpia Ibi, Castalla, Onil i Tibi. Aquesta fórmula formativa ha sigut ben rebuda pel teixit productiu iberut, que es mostra conscienciat a l’hora de contractar a persones formades amb aquest sistema.

La realització d’aquests tallers sociosanitaris ha beneficiat al servei que presten ens com l’Asil Sant Joaquim, el C.O. Sant Pasqual o l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer.