Home Alcoi Investigadors en càncer de tot el País Valencià reivindiquen a Alcoi més...

Investigadors en càncer de tot el País Valencià reivindiquen a Alcoi més finançament

0
SHARE

Més de 70 investigadors en càncer de tota la regió es concentren durant dos jornades a Alcoi per a posar en comú els avanços en la matèria en la quarta edició de l’esdeveniment. A banda, la trobada amplifica la reivindicació de més suport econòmic per part de les administracions a la investigació en totes les seues vessants per a així poder aplicar els avanços al tractament del càncer. L’objectiu no és altre que arribar a trobar la cura per a la patologia.

L’evolució social de l’espècie humana i la creació de nous elements que no formen part del desenvolupament natural han multiplicat els efectes de diverses patologies. La contaminació o la proliferació d’ones de tots els tipus per a abastir les necessitats comunicatives de la societat actual han desembocat en un augment dels factors de risc per a patir qualsevol tipus de càncer. La cada vegada major edat dels humans degut als avanços mèdics també contribueix a aquesta realitat. Una realitat que guanya en adhesions de tota índole en la lluita contra el càncer.

Inclús ens esportius i socials, com el CEM Més que un Trail d’Alcoi, s’han bolcat en derrotar al càncer, pel que des del 2016 convoca l’Encontre d’Investigadors Valencians en Càncer que es celebra durant dijous i divendres a la ciutat dels ponts. Més de 70 especialistes en la investigació d’aquesta malaltia, tant clínica com en laboratori, es donen cita a l’IVAM-CADA alcoià per a posar en comú els darrers avanços i enllestir sinèrgies que milloren el tractament del càncer. Algun dia podrien arribar a curar-lo, cosa que ara s’aconsegueix amb detecció primerenca.

Per primera vegada, l’encontre té dos jornades de duració i compta amb ponents internacionals, que confirmen el creixent interès que suscita aquest esdeveniment. El fet de posar en contacte als investigadors d’un determinat territori optimitza l’aplicació clínica dels avanços que duen a terme. A més, l’encontre suposa una plataforma per a denunciar la manca de finançament que troben els investigadors a l’hora de tractar una de les patologies amb més incidència del segle XXI.

La trobada s’estructura en 5 simpòsiums i dos xerrades magistrals repartides en les dos jornades de duració.