Inici Destacats Ibi obri a la societat el concurs d’idees per a transformar el...

Ibi obri a la societat el concurs d’idees per a transformar el Casc Antic estètica i creativament

489
0
COMPARTIR

Ibi vol reformar el seu Casc Antic, i vol fer-ho de la mà de les idees que els seus propis ciutadans tinguen per a la zona més antiga de la localitat. Qualsevol veí d’Ibi pot participar en un concurs premiat amb 1.500 euros, i que busca recaptar les millors idees per a rehabilitar el centre històric en dos vessants: la tècnica, amb canvis arquitectònics; i la creativa, amb canvis d’imatge i usos per a la zona. El 13 de maig finalitza el termini per a presentar propostes.

Per norma general, el casc antic de qualsevol és la zona urbana més degradada, ja que habitualment aquests barris són els primers que van composar una determinada població. La pròpia antiguitat, la degradació per factors meteorològics o l’abandonament d’edificis llastren el correcte estat d’unes infraestructures que atresoren importants atractius històrics i patrimonials. Aquest fet els atorga un valor que ha portat, d’una banda, als propis veïns a reivindicar treballs de rehabilitació; i d’altra, a les administracions a tractar de recuperar-los destinant per a això finançament.

En el cas de la vila d’Ibi, l’Ajuntament ja porta el darrer tram d’aquesta legislatura aglutinant idees per a rehabilitar el Casc Antic de la població. Es va començar amb aquesta línia entrant en el projecte europeu Creative Spirits, que incloïa el projecte de reforma de la Plaça de l’Església. Per a determinar el projecte idoni es va convocar un concurs d’idees dirigit a especialistes de l’arquitectura i l’enginyeria. Ara, el Consistori ha fet allò propi però d’una forma més global que afecta a tot el casc antic, amb un concurs al que esta convocada tota la ciutadania.

Per a fer més atractiva la participació ciutadana, el concurs està dotat amb 1.500 euros dividits en 3 premis adults i un infantil. També els menuts de la població estan cridats a mostrar les seues preferències per a la zona més antiga de la població en un concurs que avarca dos vessants: la tècnica i la creativa. És a dir, es valorarà tant la possibilitat d’establir canvis arquitectònics com d’usos i imatge del barri, així com la viabilitat, la cronologia i el pressupost estimat que es faça del projecte.

Totes aquelles persones interessades en participar aportant idees al projecte poden fer-ho fins el proper dilluns 13 de maig a les oficines de la Regidoria d’Urbanisme iberuda.