Inici Alcoià Juliol destrueix 156 llocs de treball més dels que crea a la...

Juliol destrueix 156 llocs de treball més dels que crea a la muntanya alacantina

365
0
COMPARTIR

Juliol ha trencat un seguit de 5 mesos consecutius en els que la xifra d’aturats s’ha vist davallada a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Les dades fetes públiques pel labora -antic Servef- parlen de 156 aturats més que en mes anterior a la muntanya alacantina, dins d’un mes que, tradicionalment, sol ser negatiu per a les contractacions a la zona.

En un àrea eminentment industrial i on el sector serveis no té tanta rellevància com altres zones costaneres, les contractacions solen ralentir-se en l’època estival. Les localitats més poblades de l’interior alacantí han patit la destrucció de llocs de treball durant el passat mes, ecapçalades per Ibi amb 41 aturats més que en juny. Li segueixen Castalla amb 35 parats més, Banyeres amb 33, Onil amb 23 i Alcoi amb 20 persones en situació d’atur més que en juny.

En el costat contrari pràcticament només es troba Cocentaina, amb una davallada quasi testimonial de la seua xifra de desocupats xifrada en 3 persones. Es preveu que agost, com sòl ocórrer, també siga un mes negatiu per a la creació d’ocupació a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, mentre que és a partir de setembre, amb les contractacions de la indústrial quan podria tornar la senda de la creació d’ocupació.

I tot en un context d’explotació laboral que continuen denunciant les centrals sindicals, amb salaris baixos, alta temporalitat i manca de garanties laborals per als treballadors.

La xifra total d’aturats a l’interior alacantí es queda així en 10.606 persones, quasi la meitat de les quals resideixen a Alcoi.