Inici Alcoià La DANA deixa danys en carreteres, arbres caiguts, rius plens i prop...

La DANA deixa danys en carreteres, arbres caiguts, rius plens i prop de 400 l/m2 a Beniarrés

415
0
COMPARTIR

Prop de 400 l/m2 és la precipitació registrada durant l’episodi de precipitacions i tempestes d’aquesta setmana a l’interior alacantí, i concretament a Beniarrés. Precipitacions caigudes de forma torrencial que han anat perdent força conforme més a l’est es trobe una determinada localitat. Així, a Alcoi s’han superat els 100 l/m2 i a la Foia s’ha arribat prop dels 80. Tot en una gota freda que deixa destrosses a carreteres i camins del Comtat i a milers d’alumnes sense classe.

Les precipitacions que arrossega la depressió aïllada en nivells alts (DANA) que porta dos jornades damunt del nord de la província d’Alacant ha deixat les primeres conseqüències a les localitats de la zona. Durant les primeres hores de la matinada entre dimecres i dijous, l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han començat a cobrir-se d’aigua. Un aigua que ha caigut de forma torrencial a diverses localitats del Comtat, entre les que es troben Beniarrés o Gaianes. A aquestes localitzacions s’han arribat a registrar 400 l/m2, en el primer cas, i més de 300 en el segon.

Mentre que a la resta de localitats de l’interior alacantí les precipitacions han caigut amb una relativa benevolència, ha sigut a la zona del Comtat on s’han registrat els principals problemes. Poblacions com Alcoi o Ibi, que enceta aquest dijous les seues Festes, han rebut 100 i 75 l/m2 al tancament d’aquesta edició, pel que no hi ha hagut que lamentar danys i sí admirar l’espectacular crescuda dels rius i l’enorme cascada del Salt alcoià en tot el seu esplendor. Ara bé, a la capital de l’Alcoià, el camí de la Murtera també ha patit un despreniment de terres que ha obligat a tallar-lo durant tota la jornada.

Situació molt diferent s’ha viscut a Beniarrés, on les carreteres que la uneixen amb l’Orxa o Planes han registrat danys. També a Muro, que ha vist tallada durant una estona la carretera cap a Agres per la caiguda d’un enorme pi de 30 metres d’alçària. Rius com el Serpis al pas per la vila murera; o l’Agres, un dels seus afluents, han multiplicat exponencialment el seu cabdal amb les quantioses precipitacions d’aquest dijous.

Tot i que el pitjor de la DANA en aquesta jornada s’ha concentrat durant les primeres hores del dia, el perill encara no ha passat. De fet, Generalitat manté l’alerta roja per a les primeres hores de la jornada de divendres, així com per a la nit entre dijous i divendres. Algunes de les localitats de la muntanya alacantina, com Alcoi o Castalla, ja han confirmat que no hi haurà classes ni activitats a l’aire lliure tampoc divendres.