Home Alcoi Les Aules de la Tercera Edat d’Alcoi arribaran a 76 persones més...

Les Aules de la Tercera Edat d’Alcoi arribaran a 76 persones més en aquest curs

1061
0
SHARE

Les aules de la tercera edat encaren el curs 2019/2020 amb un total de 673 persones inscrites, 76 més que el darrer any quan eren 597 i 103 més que fa dos. L’oferta de les aules continua sent d’11 activitats diferents, per a cada una de les quals es programen d’1 a 8 grups en funció de la demanda.

Tot i que que són 673 les persones inscrites, han ocupat 865 places, ja que hi ha 192 que participen en dues activitats i d’aquestes, 23 estan en llista d’espera d’una tercera activitat. A més hi ha 27 que han quedat en llista d’espera tot i que durant el curs solen completar-se aquestes places.

Seguint la tendència d’altres anys, l’activitat amb més inscrits és gimnàstica, amb 280; balls de saló amb 123, seguida per ioga, amb 121; informàtica té 91 inscrits: 29 en el curs inicial, 20 en el mitjà i 42 en el superior, Dibuix i Pintura 83, les corals 73: 42 en la d’Oliver i 31 en la Plaça, Treballs Manuals 53, Història i Geografia de la Comunitat Valenciana 21 i Noves Tecnologies 20.

L’inici de les activitats tindrà lloc el 16 de setembre, i després es prolongaran fins a juny de 2020. A més, cal afegir a les 673 persones 18 més que participen en les activitats dels dimarts cultural. En aquest sentit, la regidora de Tercera Edat, Carolina Ortiz, ha recordat que “el Govern ha fet que Alcoi siga Ciutat Amigable dels Majors i hem constituït la mesa d’Envelliment Actiu”.

“Les activitats sòcio-culturals, ocupacionals, artístiques i recreatives que s’ofereixen són una manera perfecta per a fomentar la relació de convivència entre els majors, promoure la consciència d’utilitat i autoestima, i estimular el manteniment actiu tant en l’aspecte físic com psicològic dels majors”, ha conclòs Ortiz.

Durant la passada legislatura, des del govern es van millorar les instal·lacions de l’aula d’informàtica, dotant de dos projectors i pantalles per a poder seguir la classe, nous equips informàtics, adequació de l’aula amb estors i a més, es va canviar l’espai de la gimnàstica del Viaducte al Complex Esportiu Eduardo Latorre, comprant material per a tal fi, aquesta millora fa que ara es treballe en un lloc específic per a l’esport, accessible, amb llum natural, amb possibilitat de poder dutxar-se i amb unes bones comunicacions amb transport públic.