Inici Alcoià La reivindicació per la igualtat trau al carrer a milers de dones...

La reivindicació per la igualtat trau al carrer a milers de dones a l’Alcoià, El Comtat i la Foia

357
0
COMPARTIR

El 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha tingut enguany unes característiques especials degut a la convocatòria de vaga feminista, també a les comarques. A les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han sigut milers les dones, i també homes, que han participat en les activitats que reivindiquen la igualtat real de gènere. La incidència de la vaga feminista ha sigut relativa a la zona.

Aquest dijous 8 de març es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Dona, una data en que anualment es tracta de donar visibilitat al col·lectiu femení en tots els àmbits socials. Al llarg de la Història, les dones han estat infravalorades pel patriarcat, que ha establert la preponderància del rol dominant de l’home en cadascuna de les vessants de la vida a excepció de les tasques domèstiques i la cria dels fills. Però el moviment feminista ha convertit aquest 8M en una protesta global per a reclamar la igualtat de gènere com mai abans s’havia vist.

Les comarques de la muntanya alacantina, com cada any, han commemorat aquesta efemèride, que enguany porta aparellada una vaga general feminista. Amb ella, les dones tracten de demostrar que, si elles paren, el món, com a mínim, es mou a una velocitat inferior. Per això, a ciutats com Alcoi o Cocentaina són centenars les dones, i també homes, que han volgut reclamar la igualtat real entre els dos sexes amb manifestos i pancartes en ares de la igualtat. La Volta als Ponts impregnada en color morat ha valgut per a donar visibilitat a la protesta.

El moviment feminista també ha eixit al carrer a bona part de les poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre altres a Ibi, on desenes de persones han mostrat la seua adhesió a les protestes igualitàries que divulga el feminisme. Una protesta que ha vingut de la mà d’una vaga, en ocasions parcial i en ocasions general, que les dones han secundat de forma parcial a la vila joguetera, entre altres coses degut a la possiblitat de ser acomiadades dels seus treballs. Amb ella reclamen la igualtat salarial i de drets entre els dos sexes, així com la fi de la violència masclista i una major coresponsabilitat a la llar per part dels homes.

Col·lectius i entitats de tot tipus han secundat la vaga, que no ha estat exempta de controvèrsia per la politització que diverses forces polítiques han fet de la participació, o no, que han dut a terme durant la jornada.