Home Foia de Castalla Un mercadet tracta de recaptar fons a Ibi per a portar diversió...

Un mercadet tracta de recaptar fons a Ibi per a portar diversió als xiquets ingressats per càncer

0
SHARE

El Col·legi Cervantes d’Ibi acull el dissabte un mercadet amb actuacions que tracta d’aconseguir fons per a portar la diversió als departaments d’oncologia on es tracta a xiquets malalts de càncer. Els fons que es recapten aniran destinats a pagar les actuacions personalitzades que pallassos professionals duent a terme als hospitals mentre els menuts reben tractament contra el càncer.

El càncer és una malaltia que, degut a la seua elevada incidència en la societat actual, és considerada com a una de les plagues del segle XXI. Els canvis que el ser humà ha propiciat en la seua pròpia forma de vida, introduint diferents elements en els aliments i les begudes, multiplicant les senyals per ones o contaminant terra, mar i aire són alguns dels factors que multipliquen la incidència del càncer en la societat. Però hi ha un sector poblacional en la que el càncer crea situacions més dramàtiques si cal, com és el de la infància.

Són molts els menuts que es troben reben tractament contra aquesta patologia a diferents hospitals de tot el País Valencià a una edat en la que deurien estar jugant amb els seus companys. Per això, l’AMPA i el personal del Col·legi Cervantes d’Ibi han convocat un mercadet solidari per al matí del proper dissabte 10 de març, amb el que recaptar fons per a contribuir en el programa PayaSOSpital. Aquesta iniciativa porta pallassos professionals als centres hospitalaris per a oferir diversió als menuts ingressats que estan travessant pel tractament del càncer.

La iniciativa solidària tindrà lloc al llarg de tot el matí del dissabte i de forma itinerant, ja que, a banda del mercadet, també hi han previstos passa carrers i actuacions musicals i de ball. Diverses empreses i ens de la vila joguetera s’han adherit al mercadet donant productes que es rifaran per a aconseguir fons. La recaptació es dedicarà a sufragar el servei continu i personalitzat per a cada xiquet que els pallassos duen a terme en 8 hospitals valencians. Es tracta d’un entreteniment que els ajuda a oblidar que pateixen una malaltia terrible en una edat en la que allò comú és tan sols jugar i somriure.

Tota la població d’Ibi està cridada a participar d’una iniciativa pensada per a que el càncer no esborre el somriure de cap xiquet.