Inici Alcoi Un centenar d’empreses de l’interior participen en Focuspime Alcoi en torn a...

Un centenar d’empreses de l’interior participen en Focuspime Alcoi en torn a l’economia circular

289
0
COMPARTIR

El Focuspime Alcoi que per tercera vegada s’ha celebrat a la ciutat dels ponts ha comptat amb prop d’un centenar de petites i mitjanes empreses de la muntanya alacantina. Totes elles han conegut de primera mà com poden, d’una banda, posar en marxa l’economia circular per a estalviar en costos i també en contaminació; i d’altra assolir que la transformació digital és necessària.

La ciutat d’Alcoi ha acollit al llarg del matí d’aquest dijous 21 de novembre una nova edició del Focuspime. Aquesta iniciativa és una de les principals eines per a que les petites i mitjanes empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla tinguen accés a mesures i línies d’actuació que els permeten millorar la seua situació. La d’Alcoi és la vintena vegada que el Focuspime ix de València per a visitar diferents comarques repartides per tota la Comunitat Valenciana.

L’esdeveniment ha congregat a vora un centenars de responsables d’altres tantes empreses radicades a l’interior alacantí. Totes elles han acudit amb la idea de conèixer de primera mà les temàtiques que centren aquesta nova edició. Una de les principals es centra en l’economia circular com a via de retroalimentació dels productes que s’elaboren a les comarques. Mitjançant casos d’èxit, les empreses inscrites han pogut conèixer com poden allargar la vida de tots els elements que conformen el seu procés productiu. A més, el Focuspime Alcoi ha prestat especial atenció a un nou format productiu, com és la bioeconomia.

La segon temàtica de la jornada s’ha centrat en la ja considerada com a necessària transformació digital de les empreses de la zona. L’esdeveniment ha tingut una gran càrrega relacionada amb la innovació, amb mostra d’empreses centrades en ella inclosa. A banda, els inscrits han pogut intercanviar experiències dins d’una iniciativa que també ha comptat amb un espai de networking.

Focuspime tracta així de mostrar el camí per a que les empreses de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla puguen mantenir-se en condicions òptimes dins d’un mercat globalitzat.