Home Alcoià 403 casos de coronavirus ja a la Comunitat Valenciana, 151 d’ells són...

403 casos de coronavirus ja a la Comunitat Valenciana, 151 d’ells són de la província d’Alacant.

0
SHARE

S’han conegut 18 nous casos a la província de Castelló, 94 a la província d’Alacant i 104 en la de València. De tots ells, 111 són dones i 104 són homes. 3 d’aquestos nous casos son menors.

D’aquesta manera, el nombre de casos actius s’eleva a 403 en la Comunitat Valenciana:
• 25 a la província de Castelló
• 151 a la província d’Alacant
• 228 a la província de València

A dia de hui, 3255 proves han sigut negatives, 15400 persones hans sigut ateses al telefon i l’autotest del web ha registrat 1400000 peticions.

Al telèfon del coronavirus a la Comuniatat valenciana 900 s’han atés des que es va posar en marxa més de 15000 crides,i “l’ autotest” en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat ha sigut visitat per 1400000 persones. (http://coronavirusautotest.san.gva.es/autotest_va.html)

Mesures especials de Farmàcia i Assistència Sanitària
La Conselleria ha adoptat noves mesures especials a través de la Direcció General de Farmàcia i de la Direcció General d’Assistència Sanitària que ja estan en vigor.

Entre les mesures de la DG de Farmàcia es troba promoure la modificació i prescripció de tractaments mitjançant les cites telefòniques i les cites sense presència del pacient, especialment per a pacients crònics. A més, es dispensarà la quantitat màxima possible de medicaments i productes sanitaris en les Unitats d’Atenció Farmacèutica a pacients Externs i en Centres Sanitaris, sempre d’acord amb les característiques del pacient i del medicament. Estan destinades a pacients que presenten major risc de contagi i pacients amb situacions clíniques que aconsellen evitar l’assistència a un centre hospitalari. Per descomptat, es farà sempre d’acord amb les característiques del pacient i del medicament.

D’altra banda, s’habilita als serveis de Farmàcia perquè disposen de les instal•lacions i equipament adequats, per a l’elaboració de lots de gels hidroalcohólicos destinats a personal sanitari i es reserven les formulacions comercials, envasades amb dosificadors, per als pacients, professionals i usuaris d’espais on es dona un major flux de persones.
Per part seua, des de la Direcció General d’Assistència Sanitària s’han adoptat mesures especials destinades als departaments de salut, prohibint les visites en termes generals i només si és necessari, permetent la presència d’un únic acompanyant com a cuidador de pacients ingressats en hospitals per a pacients crònics (HACLES), i menors o pacients dependents en la resta dels dispositius sanitaris.

En tot cas, qualsevol persona que presente símptomes ha d’abstindre’s d’acompanyar a un pacient i s’ha de suspendre l’activitat del voluntariat i les visites dels informadors tècnics sanitaris. A més, l’horari de visites en UCI es restringeix a mitja hora dues vegades al dia, també limitada a un únic acompanyant i ha de cancel•lar-se qualsevol activitat grupal o comunitària de promoció o prevenció de la salut, encara que s’assegurarà el servei de restauració per als professionals.
A més, podran ser suspeses o retardades les activitats quirúrgiques programades, excepte la urgent i oncològica, segons les necessitats dels centres.

Tota la informació actualitzada en: http://www.san.gva.es/coronavirus.