Home Alcoi 28 joves comencen a treballar a l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa...

28 joves comencen a treballar a l’Ajuntament d’Alcoi a través del programa Avalem Joves

0
SHARE

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi ha acollit aquest divendres l’acte de recepció de les 28 persones joves aturades que han sigut contractades per a treballar en el consistori durant els pròxims 12 mesos. Es tracta de 20 dones i huit homes que s’incorporen a jornada completa, a través del programa Avalem Joves-Empuju 2021.

Per a posar en marxa aquest programa, l’Ajuntament destinarà 793.354,97 euros, dels quals 225.309,29 euros corresponen a l’aportació municipal i els 568.045,68 euros restants procedeixen de la subvenció atorgada per Labora, quantitat que suposa el total al qual optava el consistori. Es tracta d’una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Social Europeu 2014-20 de la Comunitat Valenciana i el Programa d’Ajuda REACT-UE com a fons extraordinari per a pal·liar els efectes de la pandèmia.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha rebut a aquestes 28 persones, destacant l’oportunitat que se’ls presenta i el benefici que suposen aquestes contractacions per a l’Administració pública. «Esperem que aprofiteu al màxim aquesta experiència, que suposarà una vertadera presa de contacte amb el món laboral. La vostra incorporació beneficia també a l’Ajuntament, ja que les Administracions anem molt curtes de personal i la vostra presència servirà per a cobrir llocs molt importants, que ajudaran a prestar un millor servei a la ciutadania».

Per part seua, l’edil de Recursos Humans, Alberto Belda, ha recordat que, des que es va iniciar el programa Avalem Joves l’any 2017 i fins hui, l’Ajuntament d’Alcoi ha contractat 423 persones joves. El regidor ha subratllat que els sous que percebran aquestes persones estan equiparats als del personal laboral de l’Ajuntament en el cas que hi haja equivalència, mentre que en els casos en els quals no, s’assimila al sou dels funcionaris, rebaixant aquells imports corresponents als aspectes del complement específic que no es realitzen (direcció, comandament, etc.)

«Des de l’Ajuntament treballem per a donar oportunitats als més joves, ja que sabem que és un dels col·lectius, al costat dels de majors de 50, als quals més costa trobar treball. Les dades ens demostren amb el seguiment que fem a la gent que passa per l’Ajuntament que en el període posterior més de la meitat tenen un nou contracte i això vol dir que aprofiten l’oportunitat i que això els serveix per a millorar la seua situació laboral», ha afegit Belda.

Perfils i departaments

Els perfils de les persones contractades en la present edició són: un enginyer tècnic de projectes, un graduat en ADE, una treballadora social, un tècnic informàtic, set administratives, sis tècniques auxiliars d’educació infantil i onze conserges. Treballaran en els departaments d’Indústria, Arquitectura, Habitatge, Smart City, Festes, Educació, Transparència, Atenció al Ciutadà, Participació i Urbanisme, així com en escoles infantils municipals i centres públics d’educació infantil i primària o instal·lacions municipals com l’IVAM CADA Alcoi, el Centre Juvenil Cervantes (CCJ), instal·lacions esportives municipals, la Llotja de Sant Jordi o l’Àgora.

La majoria dels joves, tots menors de 30 anys, han començat a treballar directament en els seus departaments després de la presentació i signatura dels diferents contractes laborals.