Home Cocentaina L’ajuntament de Cocentaina aconsegueix teixit homologat perquè els veïns puguen continuar fent...

L’ajuntament de Cocentaina aconsegueix teixit homologat perquè els veïns puguen continuar fent mascaretes

919
0
SHARE

Fa unes setmanes un grup de persones voluntàries es van oferir per cosir mascaretes de tela i poder facilitar-les a persones o negocis que no tenen accés a les màscares homologades pel desabastiment del producte.
Des de l’Ajuntament de Cocentaina es va buscar un teixit més segur que el cotó que, finalment, va ser donat solidàriament per una empresa del poble que treballa amb altre teixits homologats i que compta amb una àmplia experiència en aquest sector.
Amb la tela donada, la goma comprada per l’ajuntament i els temps i el fil de les voluntàries i voluntaris es va procedir a crear un grup de WhatsApp per organitzar la confecció de màscares. Les treballadores del centre El Respir de Cocentaina es van encarregar de preparar tot el material necessari perquè a els/as voluntaris/as pogueren fer la tasca de cosit i preparació per al seu posterior trasllat al centre d’esterilització en l’Institut de Neurociències de la UMH coordinat per Psicòlegs/as Sense Fronteres d’Alacant.
Amb la col·laboració de Protecció Civil, es van recollir les més de 640 màscares esterilitzades que a partir de dijous es repartiran als comerços de comestibles no envasats de la població.
Cal fer especial aclarir que aquestes màscares no estan homologades; no obstant això, suposen una ajuda en aquests moments de d’escassedat, ja que almenys servixen perquè les xicotetes partícules de saliva que poden expel·lir-se en parlar es queden en el teixit esterilitzat.
Des de l’Ajuntament de Cocentaina s’agraïx la col·laboració de la Policia Local, Protecció Civil, el personal de l’Institut de Neurociències de la UA, Teresa Marín, les auxiliars del centre Respir municipal, l’empresa contestana que ha donat el teixit i, per descomptat, al grup de persones que des de les seues cases han posat de forma desinteressada el seu temps, els seus recursos i tota la seua estima en la confecció de les mascaretes.