Home Alcoià 300 associacions obtenen 780.000€ pel seu treball a favor dels col·lectius més...

300 associacions obtenen 780.000€ pel seu treball a favor dels col·lectius més vulnerables

663
0
SHARE

Imatge: Mª Carmen Jover, diputada provincial de Benestar Social i Igualtat

Les ajudes van destinades al desenvolupament de programes d’inclusió social, la realització d’activitats formatives i terapèutiques o la promoció de la convivència

La Diputació d’Alacant es bolca un any més amb les associacions sense ànim de lucre de l’àmbit social de la província i recolzarà el seu treball en favor dels col·lectius més vulnerables amb ajudes que ascendeixen a 780.000 euros. Prop de 300 entitats es beneficiaran d’aquestes subvencions per al desenvolupament de diferents activitats i programes d’informació, assessorament, teràpia, formació o convivència.

La població amb necessitats soci-sanitàries o en situació d’especial vulnerabilitat social, persones amb diversitat funcional, majors o menors que requereixen protecció seran els beneficiaris finals d’aquestes ajudes que s’articulen a través de tres convocatòries aprovades recentment per la Diputació d’Alacant.

La diputada de Benestar Social i Igualtat, Mª Carmen Jover, ha destacat que des de la institució provincial “cooperem amb les associacions de l’àmbit social que es dirigeixen a sectors de la població que per edat, discapacitat o sexe requereixen una atenció més específica, complementant amb aquestes ajudes l’actuació dels ajuntaments en la prevenció, promoció o intervenció d’aqueixos col·lectius”.

D’una banda, s’ha resolt la convocatòria destinada a programes a favor de la inclusió social per al sosteniment de serveis estables d’informació, orientació i assessorament dotada amb 580.000 euros i de la qual s’han beneficiat 142 associacions. D’elles, 51 treballen amb col·lectius amb necessitats soci-sanitàries, 66 amb persones amb diversitat funcional, 11 amb menors i joves en situació de protecció o risc social i 14 amb població en situació d’especial vulnerabilitat social.

Suport social i emocional, estimulació cognitiva, vida saludable, serveis d’atenció precoç i respir familiar o rehabilitació, informació i assessorament són alguns dels programes que se sustenten gràcies a les ajudes de la Diputació.

L’altra convocatòria resolta es dirigeix a subvencionar, amb un total de 130.000 euros, a 83 associacions sense fi de lucre de persones majors per a cobrir les despeses pel desenvolupament d’activitats formatives, terapèutiques i de convivència com a tallers, gimnàstica, cursos, concursos o viatges.

Finalment, la Diputació col·laborarà amb 67.650 euros amb altres 62 entitats de l’àmbit dels serveis socials de tota la província per a les despeses de desplaçament d’activitats de promoció de la convivència.