Home Economia Alicante Gastronómica 2021 acollirà el primer concurs de Vins del Mediterrani amb...

Alicante Gastronómica 2021 acollirà el primer concurs de Vins del Mediterrani amb els millors sommeliers com a jurat

0
SHARE

Imatge: Custodio López, reconegut Sommelier internacional

El vi serà protagonista de la mà de figures de la talla de Custodio López Zamarra, Adrián García Benedited, Juancho Asenjo, José Moro, Álvaro Domecq, Isaac Muga, Pedro Martínez, Pepe Mendoza, Felipe Gutiérrez de la Vega, Rafael Poveda, David Doñate, Enrique García Albelda o José Antonio Navarrete.

La Fira serà també el marc de l’XI Concurs Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana, que organitza la Federació d’Associacions de Sommeliers de la Comunitat Valenciana (FASCV)

El Túnel del Vi permetrà al públic descobrir més de 100 referències dels millors cellers de la Comunitat Valenciana i Múrcia

Alicante Gastronómica 2021 acollirà el 1r Concurs de Vins del Mediterrani ‘Alicante Gastronómica’, el major esdeveniment d’aquestes característiques de la regió mediterrània ja que reunirà un panell de 24 experts de màxim nivell de la Comunitat Valenciana i Múrcia, així com tastadors nacionals de prestigi, que decidiran el millor vi d’entre les referències aportades per cellers emparats en les DO Alacant, València, Utiel-Requena, Iecla, Jumella, Bullas i la IGP Castelló.

La Fira disposarà de 4 sales de tast, dos d’elles exclusives per a tast de vins. La primera estarà dirigida per l’Escola de Catas d’Alacant i en ella es podrà gaudir del magisteri d’estreles nacionals com Adrián García Benedited, sommelier del restaurant Lasarte, de Martín Berasategui; José Moro, Juantxo Asenjo, Álvaro Domecq, Isaac Muga, Pedro Martínez Pepe Mendoza, Felipe Gutiérrez de la Vega, Rafael Poveda, David Doñate o Paco i Estefanía Rodero.

En l’escenari central tindrà lloc la presentació del XV Curs de Sommelier Professional de la Cambra de Comerç d’Alacant, a càrrec de Custodi López Zamarra, referent de la sommelieria d’Espanya, Pepe Casal, Manuela Romeralo i Javier Gila.

La segona sala acollirà cinc tastos organitzats per la Federació d’Associacions de Sommeliers de la Comunitat Valenciana (FASCV) de les DO Alacant, València i Utiel-Requena, la IGP Castelló, Jumella, i Iecla i Bullas. Així mateix, en ella se celebraran sis tastos de l’Associació de Sommeliers de la Província d’Alacant (ASPA), en les quals es *maridarán diferents vins amb productes com a salaons, formatges artesans, xocolates alacantins i dolços tradicionals. També es realitzarà un tast d’espirituosos i un tast de PROAVA dels quatre vins que han guanyat el concurs de vins que organitza aquesta entitat. El dilluns 27 de setembre, Pedro Martínez, nas d’or 2001, impartirà la seua ponència ‘Vins de Nas’.

XI Concurs Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana

Alacant Gastronòmica serà també el marc de l’XI Concurs Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana, que organitza FASCV i en el qual com a jurat, entre altres, estarà Enrique García Albelda. La competició, oberta a la participació de sommeliers de tota Espanya i professionals del canal *HORECA, tindrà lloc al llarg d’una única jornada i constarà de dues fases. La primera consisteix en una prova teoricopràctica, dividida en un test escrit, una prova de tast i una prova de servei, i es desenvoluparà a porta tancada.

La segona fase constarà d’un tast a cegues de cinc productes en la qual els concursants han d’identificar i comentar detalladament la seua descripció, procedència, nota de tast i elaboració; una carta d’errors que els participants hauran d’identificar; harmonia d’un suposat menú complet amb una beguda a la seua elecció, i posterior comentari del menú i el seu maridatge final. Cadascuna de les proves tindrà un temps límit per a la seua realització.

Túnel del Vi

D’altra banda, el Túnel del Vi d’Alacant Gastronòmica 2021 oferirà al públic la possibilitat de conéixer i catar més de 100 referències de sis DO de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia, regió convidada, i de la *IGP Castelló.

Es tracta d’un espai destinat a la promoció dels vins, amb accés a sommeliers, xefs, crítics especialitzats, clients dels cellers i públic en general, que compta amb el suport i assessorament de la Federació d’Associacions de Sommeliers de la Comunitat Valenciana (*FASCV).

A més, altres dues sales oferiran tastos de productes com a olis, cerveses artesanes, cava, moscatell i còctels, a més de formatges, orxata, torró, café, sucs, salaons o gelats.

Alicante Gastronómica 2021

La fira de gastronomia d’Alacant, ‘Alicante Gastronómica. Estil de vida mediterrani’, se celebrarà del 24 al 27 d’aquest mes de setembre en les instal·lacions de la Institució Firal Alacantina (IFA), amb un complet programa d’activitats el que el món del vi ocupa un lloc preferent.

El president d’Alacant Gastronòmica, Carlos Baño, ha explicat que “volem que el públic que acudisca a la fira puga acostar-se a la qualitat dels nostres vins i descobrir el potencial i l’excel·lència del treball que desenvolupen els nostres productors”.

Més de 100 cellers de la Comunitat Valenciana i altres regions han confirmat la seua presència en la fira, en que els seus expositors es podran conéixer, degustar i adquirir les seues últimes elaboracions

En conjunt, Alacant Gastronòmica reunirà 30 Estreles Michelin i 50 Sols Repsol, comptarà amb més de 250 expositors, un centenar més que en l’anterior edició, i durant quatre jornades acollirà ponències i tallers gastronòmics, degustacions de tapes, sales de tast i concursos, a més de la comercialització directa de productes al públic en un recinte que duplica la seua superfície, passant de 15.000 m² a 36.000 m² distribuïts en dos pavellons.