Home Sanitat 14 positius en Domus Vi Alcoi després de donar per finalitzat el...

14 positius en Domus Vi Alcoi després de donar per finalitzat el brot

2621
0
SHARE

Cap mort i cap contagi per coronavirus en l’àrea de Salut d’Alcoi en esta ultima jornada segons l’últim comunicat que ha enviat les conselleria de Sanitat, en el qual se segueix sense especificar el numero de contagis en les residències de la tercera edat. Segons les dades oferides per la Consellera Barceló “hi ha algun cas positiu en 80 centres”. Però segons hem pogut conéixer en el centre Domus VI d’Alcoi, centre que ja acumula 75 morts, en les últimes setmanes 10 residents i quatre empleats haurien donat positius, segons els últims test realitzats. Serien residents i sanitaris que en l’anterior proves haurien donat negatiu. Segons una informació publicada pel periòdic las Provincias, un error en els test PCR va deixar sense detectar aquests 14 casos en les proves que es van realitzar a principis del mes de maig, però una vegada repetides les proves, els resultats haurien eixit positius.
Aquests casos se sumarien al resultat de 133 contagiats a la Comunitat Valenciana, 30 mes que en la jornada d’ahir i que eleven a 11.051 el total de positius des que va començar la pandèmia. Per províncies.
• 2 a Castelló. Total: 1.507
• 15 a Alacant. Total: 3.855
• 13 a València. Total: 5.684
• 5 casos de persones desplaçades (no nous)
De tots els casos positius detectats, es troben actius en aquests moments 3.184, la qual cosa suposa només el 20,6%.
Des d’aquest divendres s’han produït 2 noves defuncions, la qual cosa eleva a 1.409 les persones que han mort en la Comunitat Valenciana per coronavirus: 212 a la província de Castelló, 495 a Alacant i 702 a la província de València. Per tercer dia consecutiu no es registra cap defunció a causa de coronavirus a la província de Castelló.
El nombre d’altes de professionals de la Sanitat és de 2.143 i el nombre total de positius en professionals en aquests moments és de 555.
El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus han sigut 285.749 de les quals 192.574 han sigut a través de *PCR i 93.175 a través de test ràpid.
Actualització de la situació en residències
Hi ha algun cas positiu en 80 centres (10 a la província de Castelló, 35 en la d’Alacant i 37 a la província de València).
• Residents nous positius: 0
• Personal nou positiu: 0
• Residents que han mort: 2
En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències en la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València.
D’altra banda el nombre de pacients amb coronavirus que s’han curat triplica al de nous casos detectats en les últimes 24 hores. S’han registrat 103 altes, que eleven a 10.812 el total des que va començar la pandèmia en la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra suposa més del 70% de tots els casos detectats.
També continua en descens el nombre de persones ingressades als hospitals i en les Unitats de Vigilància intensiva de la Comunitat. En l’actualitat, només hi ha 32 persones que requereixen UCI en tota la Comunitat, 2 menys que en l’actualització d’aquest divendres. Per províncies: 4 a Castelló, 18 a Alacant i 10 a la província de València. Per part seua, el nombre de persones malaltes de coronavirus hospitalitzades també ha experimentat un descens d’aquest divendres a aquest dissabte. En aquests moments hi ha 220 persones ingressades, 25 menys que aquest divendres. Per províncies: 14 a Castelló, 66 a Alacant i 140 a la província de València.