Home Ibi L’Ajuntament d’Ibi anuncia que les sancions per la celebració de festes de...

L’Ajuntament d’Ibi anuncia que les sancions per la celebració de festes de Halloween podrien ascendir als 60.000 €

1213
0
SHARE

Davant les recents dades sobre els rebrots, i tenint en compte que s’aveïnen dates en les quals podrien realitzar-se celebracions no indicades en aquests moments, com la d’Halloween, es reunien en la vesprada d’ahir l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta; el tinent d’alcalde de Seguretat Ciutadana, Rubén Barea; la Cap accidental de la Policia Local, Elvira Vidal i el tinent de la Guàrdia Civil, José Joaquín González, per a informar sobre el decret d’infraccions-multes contra els incompliments de les disposicions reguladores de les mesures de prevenció davant la covid-19.
L’Ajuntament d’Ibi comunica a la ciutadania i recorda que es tracta d’infracció greu organitsar reunions de festes, públiques o privades, amb aglomeracions que impedisquen incomplir amb les mesures sanitàries i la distància personal dins dels locals, les sancions dels quals aniran d’us 601 als 30.000 euros. Sent possible acumular fins a 300.000 euros si són reincidents. És molt important que la població siga conscient de les conseqüències d’aquest incompliment i de la repercussió que pot tindre sobre ells o altres persones reunides.
També es considerarà greu no separar les taules, tant en locals com en terrasses; no netejar i desinfectar entardas i eixides, o llocs detránsito de persones, de locals oberts al públics o incomplir l´aillament domiciliari per als qui hagen donat positiu en coronavirus.
D’altra banda, es condiderarán infraccions molt greus, que poden implicar multes de 30.001 a 60.000 euros: no respectar els límits d’aforament, així com les mesures de prevenció i higiene, per part dels establiments oberts al públics, quan supose un greu risc que afecte a més de 150 persones; sobrepassar l’aforament de l’establiment si en ell es troben presents menors d’edat i/o majors de 65 anys; organitzar reunions o festes, de caràcter privat o públic, que impliquen una aglomeració que impedisca l’adopció de les mesures sanitàries o es troben presents menors d’edat i/o majors de 65 anys; o impedir i negar-se a col·laborar en les inspeccions o comprovacions realitzades per part dels agents de l’autoritat o funcionaris. Per als establiments oberts al públic, el decret llei preveu la suspensió o prohibició de l’activitat, la clausura del local i la inhabilitació per a l’organització i promoció d’espectacles públics i activitats recreatives per un període màxim de tres anys i de forma acumulada fins a deu.
Al seu torn, aquest decret també contempla les infraccions lleus, i no menys importants, amb multes de 60 a 600 euros quan: no s’emporte màscara o s’emporte de manera inadequada, ja que el seu ús és obligatori en la via pública i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert al públic. També per a terrasses de bars i restaurants, ja que després de la consumició els clients han de posar-se la màscara de nou. A més, els locals oberts al públic hauran de complir amb els límits d’aforament i informar els clients sobre les normes a seguir. Seran infraccions lleus no complir amb les mesures d’higiene i prevenció en els locals, si el risc de contagi afecta a menys de quinze persones. Saltar-se la quarantena establida per a les persones que hagen estat en contacte directe amb casos positius així com l’incompliment del confinament establit, també seran infraccions lleus i comportaran la seua corresponent sanció.
Servisca aquesta informació perquè els veïns i veïnes d’Ibi tinguen constància de les conseqüències d’incomplir amb les normes establides en un moment tan delicat i crític com l’actual. Tant la Policia Local com la Guàrdia Civil realitzaran controls exhaustius pel bon compliment de totes elles.