Home Agres Els reis ens porten temperatures molt baixes i possibilitat de neu

Els reis ens porten temperatures molt baixes i possibilitat de neu

1244
0
SHARE

Després del Nadal arriben les neus. Després del fred d’aquests últims dies arriben els núvols, la pluja i la neu. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu acumulacions de neu de fins a 15 centímetres a la nostra comarca.

Les temperatures aquesta passada nit han sigut molt baixes, podríem estar parlant de la nit més freda dels últims anys, amb temperatures , segons les dades recollides per Avamet, que han per davall dels 10 graus negatius en alguns punts de les nostres comarques, com els -12 graus que s’han registrat en zones de la Mariola com ha sigut a la urbanització el Pintell, no tan baixes han tingut en el Baradello o en Montesol on el termòmetre s’ha situat en al voltant dels 7 graus negatius. A la comarca de l´Alcoià hem de destacar també els -7,5 graus que han tingut els veïns de Banyeres o els -4,8 registrats en l’observatori d´Acif a Alcoi. En Ibi les temperatures han sigut una mica més suaus i s’han quedat en els -0,6 graus. A la comarca del Comtat hem de destacar els 10 graus negatius recollits en l’observatori de Foia Ampla de Mariola a Agres o els -8,9 del Mas del Pla a Planes. A Muro s’han situat en els -7,1 i Cocentaina en els -5,7. Aquestes temperatures són bastant suaus si les comparem amb els -34,1 graus que s’han aconseguit en l’estació situada en el Cot del Tuc de la Llaça a Andorra, una temperatura que ha marcat rècord històric en la península Ibèrica.

Aquestes temperatures continuaran baixant en les pròximes hores, demà dijous tindrem una jornada amb el cel nuvolós o cobert amb precipitacions de neu per damunt dels 600 metres, aconseguint-se els 15 centímetres en alguns punts de l´Alcoià.