Home Alcoi 4ª edició de les Aules de la Convivencia, un projecte pioner a...

4ª edició de les Aules de la Convivencia, un projecte pioner a Alcoi

0
SHARE

Un total de 19 alumnes de 9 centres educatius diferents ha participat en la quarta edició de l’Aula PI (Programa d’Integració) a Alcoi. Aquest programa realitza intervencions de dos tipus, per una banda alumnes derivats de manera preventiva i per altra, intervé en el cas d’alumnes que estan expedientats per sanció disciplinaria així com els afectats per absentisme.

La iniciativa municipal que es realitza, conjuntament, amb els centres educatius de la ciutat ajuda als xavals d’entre 12 i 16 anys a no abandonar els estudis. Ha tingut lloc 9 a 13 hores de dilluns a dijousal Centre Cervantes Jove, CCJ, en una aula habilitada, treballant sempre amb coordinació amb el centre escolar.

El personal que ha estat treballant en aquest projecte són un psicòleg, un mestre, un educador i un coordinador.

L’objectiu principal és prevenir el fracàs escolar i donar pautes d’actuació. L’Aula PI pretén cobrir el buit pedagògic que produeix l’expulsió i l’absentisme. El projecte també permet recuperar l’hàbit d’assistència regular de l’alumne a l’escola. A més, intenta superar les dificultats que rodegen a l’alumne per estar més integrat en l’àmbit educatiu i en la vida, proporcionant als alumnes i a les seues famílies estratègies personals per a la resolució de conflictes.

Enguany com a novetat s’ha treballat en un recurs de Teràpia assistida amb animals en col·laboració amb la Fundació “Con pelos y señales”. Es tracta de dues sessions setmanals d’1 hora i mitja. També s’ha realitzat suport i intervenció psicopedagògica a través d’activitats per millorar la intel·ligència emocional i l’afectivitat. També han realitzat eixides a l’entorn i visites externes.

Han fet treball individual i en grup, i també s’ha treballat amb la família. Tot un treball de la mà la família, Serveis Socials, centre escolar i el Departament d’Educació.

Finalment indicar que una novetat d’enguany ha estat l’Aula Viatgera, que s’ha proposat als centres educatius, per a treballar de manera preventiva amb alumnes de Primària i amb un treball directament en el centre i grupal.

El regidor d’Educació, Alberto Belda explica: «és molt important treballar la prevenció, en aquest cas en els joves que tenen problemes d’habilitats socials i que en una aula presenten problemes de conducta i que amb el temps es desmotiven i presenten dificultats d’aprenentatge a llarg termini. Aquestes aules tenen l’objectiu principal de reincorporar-los al sistema educatiu i motivar-los». Belda també ha informat que «es tracta als joves en períodes d’expulsió dels seus centres, perquè aqueix període siga més fructífer i no es desvinculen en l’àmbit acadèmic, a més, s’estudia cada cas en particular: el jove, el seu entorn i la seua família, observant el perquè del seu comportament».