Home Alcoià 76 sancions ha posat la policia local d’Alcoi en el que portem...

76 sancions ha posat la policia local d’Alcoi en el que portem de confinament.

605
0
SHARE

Prop de 150.000 multes han posat els cossos de seguretat nacional des que s’ha posat en marxa l’alarma per l’emergència del coronavirus, amb sancions, per als quals incomplisquen les sancions, que estarien rondant entre els 100 i 300 euros. El cos que més sancions ha imposat fins ara és la Policia Nacional, amb 47.832 expedients oberts. Li segueix la Guàrdia Civil amb 40.831, seguit per les Policies Municipals de tot el país que sumen ja 36.606 multes.

A Alcoi el nombre de multes interposades per la policia local ascendeix a un total de 76. Estem sens dubte davant un número bastant baix. Els primers dies del decret es va dur endavant una tasca de conscienciació i formació per part de la Policia Local que des del dia 17 fins al 29 d’aquest mes ha realitzat un total de 76 sancions. La majoria es van dur endavant el primer cap de setmana amb 14 el dia 21 i 13 el dia 22.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis vol “agrair a la ciutadania que està complint i quedant-se a casa per a cuidar de si mateix i de les altres persones. La major part està actuant correctament i hem de fer-ho tots per tal detractar de frenar el contagi del coronavirus”.

Llopis recorda que només es poden desplaçar per atendre causes de força major com per anar a comprar productes de primera necessitat o anar a treballar en els casos estrictament necessaris, entre d’altres.

Recordem que caldrà dur un document per

si estem al carrer i ens para

la policia poder demostrar perquè estem fent el desplaçament. Per exemple, si anem a treballar, haurem d’ensenyar un certificat segellat per l’empresa (existeixen formularis per a les empreses), la recepta si hem anat a arreplegar-la o si venim de comprar, haurem d’ensenyar el tiquet de compra.

A aquestes 76 sancions cal sumar les que ha interposat la policia nacional que de moment no ofereix les xifres per municipis.

Recordem que amb l’entrada l’estat d’alarma els cossos de policia local estan integrats en un dispositiu coordinat pel Ministeri de l’Interior.

Durant aquests dies la policia local d’Alcoi està realitzant controls en les eixides i entrades de la ciutat, i patrullen la ciutat per a identificar possibles infractors, a més també han identificat infraccions a través d’internet, ja que algunes persones han organitzat reunions en domicilis i ho han publicat a les xarxes socials. Tots aquests treballs es fan de forma coordinada amb la policia nacional