Home Alcoià La Diputació d’Alacant destina 9 milions d’euros a ajudar a autònoms i...

La Diputació d’Alacant destina 9 milions d’euros a ajudar a autònoms i pimes a pagar subministraments energètics

408
0
SHARE

Situacions extraordinàries requereixen de mesures extraordinàries. Una frase que s’ha convertit en realitat massa a sovint durant els darrers temps. En poc més d’una dècada, tothom ha hagut d’afrontar –uns amb millor condicions que altres- la major crisi econòmica que es recorda, una pandèmia mai vista i fer front al que amenaça amb convertir-se en la Tercera Guerra Mundial. Fets que han fet malbé bona part de les possibilitats econòmiques de part de la població i han obligat a actuar a les administracions.

Algunes d’elles ho han fet llançant ajudes amb les que fer costat als sectors més vulnerables de la societat en forma d’augments en les partides destinades a despesa social. Però en el que han coincidit totes és en destinar partides pressupostàries per a ajudar als principals actors del teixit productiu a zones com l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla: pimes i autònoms. La seua supervivència és capital per a l’economia de la zona. Un fet pel que la Diputació d’Alacant ha llançat un pla d’ajudes extraordinari dotat amb 9 milions d’euros.

Aquesta injecció econòmica ix del romanent de tresoreria de l’ens provincial i preveu aportar un màxim de 4.000€ per a cada beneficiari. És l’ajuntament de cada població l’encarregat de gestionar les ajudes, a les que ja s’han acollit un centenar de consistoris alacantins. De fet, les ajudes també preveuen aportacions de 5€/habitant per a localitats de menys de 500 habitants i d’1€ per a aquelles amb més de 50.000 habitants. Finançaran els costos energètics tant de llum com de gas o de combustible.