Home Alcoi Sanitat no oferirà des d’ara més informació respecte als casos de Covid-19...

Sanitat no oferirà des d’ara més informació respecte als casos de Covid-19 a les residències geriàtriques

921
0
SHARE

Cada dia a les 11, fins ara, la Conselleria de Sanitat Universal de la Generalitat Valenciana duia a terme una roda de premsa per a divulgar les dades repecte a la pandèmia de coronavirus. En ella, la consellera Ana Barceló actualitza les dades respecte a la xifra de ciutadans i sanitaris contagiats, la d’altes després de superar el virus, la de morts o la de professionals en borsa per a entrar al sistema sanitari o la d’intervencions de l’administració en geriàtrics.

No obstant, aquest dimarts 31 de març, Barceló ha anunciat en la pròpia compareixença davant la premsa que des d’ara no hi hauran actualitzacions permenoritzades per residències. Ha en la roda de premsa del dia 30 no es van comunicar dades respecte a la xifra de contagiats als geriàtrics. A preguntes de tvA, la consellera no ha traslladat dades respecte a les xifres de positius als centres de la Tercera Edat Domus Vi d’Alcoi i el d’Onil. En tots dos s’han detectat brots de coronavirus, i en els dos hi han hagut víctimes mortals per la pandèmia.

Però des d’ara Sanitat ja no traslladarà eixes dades i es remet únicament a dades provincials. Set de les 72 residències valencianes amb positius per coronavirus estan sent gestionades des de l’administració regional per a tractar de controlar la situació. 19 d’elles s’ubiquen a la província d’Alacant i dos, la d’Alcoi la d’Onil, han registrat víctimes del Covid-19. Així i tot, Sanitat ha decidit no donar més dades aquest respecte argumentant minimitzar la preocupació dels familiars.

A algunes residències de gestió privada, els sanitaris estan abandonant els seus llocs de treball per a sumar-se al servei públic de sanitat. Un fet que agreuja el problema a uns centres en els que el contagi és més virulent que a qualsevol atre punt. Les darreres dades parlen de 32 morts al geriàtric d’Alcoi i 2 al d’Onil. Són dades del dilluns 30 de març, que sumava un total de 45 morts a les residències alacantines. Aquest dimarts eixa xifra ha pujat als 50, pel que és possible que alguna de les noves morts s’haja produït als centres afectats de la muntanya alacantina.

Fonts sindicals han confirmat a tvA que la xifra de contagis entre usuaris i personal no deixa de pujar, especialment a la residència colivenca. Un fet que -hagut compte de que es tracta de punts on es concentra la principal població afectat pel Covid19- fa més que probable que també pugen les víctimes de la pandèmia. Aquesta casa ha tractat de contactar amb el centre, tot i que els seus responsables tenen prohibit aportar cap informació referent al tema. Un fet que dona peu a que es puga multiplicar la sensació d’alarma en torn a especulacions per part de la població.