Home Alcoi L’ajuntament d’Alcoi difon la campanya ‘A Alcoi camina sempre per la vorera...

L’ajuntament d’Alcoi difon la campanya ‘A Alcoi camina sempre per la vorera de la teua dreta’

746
0
SHARE

La passada setmana l’ajuntament d’Alcoi va iniciar la campanya ‘A Alcoi Camina sempre per la vorera de la teua dreta’ per contribuir a una transició correcta cap a la nova normalitat, facilitar l’ús de l’espai públic de manera correcta i minimitzar els riscs de contagis de la Covid-19 i per tal motiu va establir una sèrie de mesures i recomanacions, indicant que pels carrers, ponts i avingudes de la ciutat els vianants han de circular per la vorera de la seua dreta, com fixa el Reglament de Circulació (adjuntem el document).
Les recomanacions indiquen que quan per qualsevol motiu camine per l’esquerra ha de cedir sempre el pas als qui van en el sentit correcte i no han de detenir-se ni impedir el pas a la resta de vianants, a no ser que siga per creuar per un pas de zebra o semàfor, o per pujar a un vehicle.
Aquesta campanya es va anunciar en xarxes socials, també en publicitat en els mitjans de comunicació local, tant ràdio com mitjans escrits i digitals. A més, s’instal•larà publicitat estàtica i des d’aquest cap de setmana l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil juntament amb Creu Roja i ACIF i amb coordinació amb Policia Local i Policia Nacional han continuat amb les tasques d’informació sobre horaris i distàncies de seguretat, per assegurar una òptima desescalada. Aquests grups de voluntariat es van situar en diferents zones dels barris d’Alcoi on varen repartir els fullets explicatius de l’esmentada Campanya, on es recomana Caminar sempre per la Vorera de la teua dreta en carrers, ponts i avingudes, així com mantenir 4 m de distància amb el que tens davant.
La campanya continuarà totes les vesprades d’aquesta setmana en diferents punts de la ciutat de 19 a 21 h, per seguir conscienciant a la ciutadania i apel•lant a la responsabilitat individual per a establir uns hàbits de circulació que faciliten els desplaçaments per les vies públiques de manera segura.
Segons els Voluntaris de Protecció Civil la ciutadania ha estat molt receptiva amb la Campanya, destacant el bon comportament general amb les normes i recomanacions.
«En aquesta situació d’emergència hem de destacar el treball desenvolupat pels diferents grups de voluntaris tant en el repartiment de mascaretes en els mitjans de transport, així com en les diferents tasques informatives per aclarir dubtes i millorar el comportament per evitar els contagis», ha indicat el regidor de Protecció Civil, Jordi Silvestre.
Reglamento General de Circulación para la aplicación y desarrollo del texto articulado de la Ley sobre tráfico, circulación de vehículos a motor y seguridad vial https://www.boe.es/buscar/pdf/2003/BOE-A-2003-23514-consolidado.pdf
Pàgina 53. Capítol IV. Article 121.3
3. Todo peatón debe circular por la acera de la derecha con relación al sentido de su marcha, y cuando circule por la acera o paseo izquierdo debe ceder siempre el paso a los que lleven su mano y no debe detenerse de forma que impida el paso por la acera a los demás, a no ser que resulte inevitable para cruzar por un paso de peatones o subir a un vehículo.