Home Alcoi Comença la retirada de les restes d’amiant repartides pel casc urbà alcoià

Comença la retirada de les restes d’amiant repartides pel casc urbà alcoià

671
0
SHARE

Aquest estiu s’han encetat les tasques de retirada de les restes d’amiant que queden a sostres i altres elements constructius de la ciutat d’Alcoi. Aquest material és innocu, però qualsevol manipulació d’ell allibera fibres de vidre molt tòxiques, i que poden causar problemes pulmonars. Malalties com l’asbestosi -la pèrdua de mobilitat i cristalització dels pulmons- es deuen a la inhalació de les restes d’amiant.

Per això, al 2019 i a proposta de Guanyar, el plenari alcoià va donar llum verda a un pla per a eliminar aquest element de tota la ciutat. Es tracta d’un programa a llarg termini que ha encetat les seues primeres accions aquest estiu. De fet, alguns sostres a la Piscina Municipal o la seu d’ACIF ja han sigut eliminats dins d’una campanya que continuarà al llarg dels propers mesos.

La intenció del pla és que en els propers anys no quede ni resta d’amiant als edificis municipals alcoians. Construccions en solars municipals o cobertes que continguen aquest material són els propers objectius del programa que, a més, vol posar en marxa una campanya de conscienciació respecte a l’amiant i els seus perills. Es tracta així de que també la ciutadania retira aquest element de les seues propietats. Ara bé, aquesta tasca ha de set duta a terme per empreses especialitzades per perill que comporta la seua manipulació.