Home Alcoi Alcoi demana a Generalitat 1,2 milions per a contractar a 167 persones...

Alcoi demana a Generalitat 1,2 milions per a contractar a 167 persones aturades amb els programes ‘Avalem’

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi ha sol·licitat a la Generalitat Valenciana un total de 2.575.999 euros per a la contractació de 167 persones mitjançant dos programes diferents. En concret, es demanen 1.215.194 euros per a contractar 106 persones en el programa Avalem Experiència Covid19, la subvenció del qual està destinada a la contractació de persones d’almenys 30 anys, desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la pandèmia; i 1.542.805 euros per a Avalem Joves, el programa d’incentius a la contractació de persones joves per entitats locals, que pretén contractar a 61 joves.

Pel que respecta al programa Avalem Experiència, enguany les subvencions destinades a la contractació de persones desocupades d’al menys 30 anys, preferentment desocupades a conseqüència de la conjuntura derivada per la Covid19, per a la realització d’obres o serveis d’interés general en col·laboració amb les corporacions locals. Les obres o serveis a realitzar han d’estar relacionats amb la conjuntura derivada de la crisi sanitària, i desenvolupar accions específicament dirigides a prevenir, contenir, pal·liar o mitigar els seus efectes en l’àmbit territorial i competència de cada entitat beneficiària. En la seua condició d’òrgan competent en emergències, l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències coordinarà els treballs realitzats a l’empar d’aquesta convocatòria. En aquest apartat els contractes seran de 6 mesos. Les dates estimades d’inici i fi són el 17 de desembre i el 30 de juny.

La convocatòria del programa Avalem Joves, té per objecte la concessió de subvencions per a la contractació de les persones joves, que figuren inscrites en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana. Les persones destinatàries d’aquestes ajudes són joves majors de 16 anys beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil en la Comunitat Valenciana, condició que hauran de complir en el moment de la contractació. Les persones seran contractades a jornada completa, durant un període de dotze mesos, començant els contractes el 15 de desembre de 2020 i finalitzant el 14 de desembre de 2021 aproximadament. L’aportació municipal de l’Ajuntament d’Alcoi per a dur a terme aquestes contractacions seria de 526.414 euros.

Està prevista la contractació de perfils destinats específicament a prevenir, contenir, pal·liar o mitigar els efectes de la Covid i altres més genèrics, així com perfils d’enginyers, graus universitaris, cicles formatius i de diversos àmbits amb una acreditació d’estudis i altres que requereixen una menor qualificació com a peons.

Balanç d’Avalem a Alcoi

Des de l’inici d’aquest programa en 2017, l’Ajuntament d’Alcoi ha participat sol·licitant tots els anys una quantitat similar, sempre entre els 2,5 i 3 milions d’euros. En total, en aquestes tres edicions (2017, 2018 i 2019) el Consistori alcoià ha contractat a 388 persones amb una aportació de la Generalitat Valenciana de 6.210.042,83 euros.