Home Alcoi Prop de 7.200 persones participen en les vora 50 activitats de ‘Viu...

Prop de 7.200 persones participen en les vora 50 activitats de ‘Viu l’Estiu’ a Alcoi

581
0
SHARE

Les activitats de ‘Viu l’Estiu’ 2020 han tingut un total de 7.164 participants a la ciutat d’Alcoi. Es tracta d’una programació que realitza l’Ajuntament d’Alcoi de forma transversal des de diverses regidories. Totes elles configuren una programació diversa, buscant que puguen participar persones de totes les edats i amb diferents aficions i interessos.

Pel que respecta a les activitats per temàtiques, la regidoria de Cultura va programar un total de 25 activitats en juliol i 23 en agost: concerts, contacontes, cinema al carrer, en total va haver-hi 2847 participants en juliol i 2.400 en agost. Aquestes xifres inclouen també les 82 persones participants en les visites guiades a la Sarga en juliol i les 175 en agost.

En el mes d’agost també han seguit les activitats esportives i d’oci organitzades des del Centre d’Esports en col·laboració amb diferents empreses esportives i d’oci de la ciutat. Jocs i esports més populars com les xapes, les bales, la baldufa, el tenis de taula, jocs d’equilibri, de precisió, tir amb arc… passant per jornades més específiques. Han sigut per a persones de 4 a 12 anys. En total hi ha hagut 600 participants.

Des de la regidoria de Transició Ecològica s’han dut a terme 13 visites i rutes guiades pel medi natural de la nostra ciutat, destacant que algunes eren nocturnes i fins i tot teatralitzades, en total hi ha hagut 1009 participants, arribant en pràcticament totes a complir l’aforament màxim permés per seguretat.

També va haver rutes dutes a terme amb l’alumnat que ha participat en el taller d’ocupació programa concedit pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació Labora a l’Ajuntament d’Alcoi, anomenat ‘Turisme de naturalesa: birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi’ comprés en l’especialitat de ‘Promoció Turística Local i Informació al Visitant’. L’alumnat d’aquest taller va realitzar treball pràctic actuant com a guia en un total d’11 rutes per diversos paratges naturals, en la que van sumar 158 assistents.

Finalment, ressaltar que les aules de Majors d’Alcoi van tindre lloc durant el mes de juliol a l’aire lliure. En concret, es van portar a terme 11 sessions, tres de gimnàstica, quatre de pintura, dues de ball i dues de ioga, sumant 150 participants.

Recordem a més que les tres piscines municipals d’Alcoi van sumar 30.848 usuaris durant aquest estiu.

“Aquest estiu hem de destacar el gran treball fet per tots els departaments de l’Ajuntament per aconseguir tindre una programació transversal i plural, que al mateix temps ha segut segura per a totes les persones participants. L’esforç ha sigut molt gran, no només per dur a terme activitats variades i diverses, sinó també per adaptar-nos a les mesures sanitàries corresponents a causa de la pandèmia de la Covid19. La nostra intenció ha estat doble: per una banda, i com és habitual, hem intentat que la major part de la ciutadania haja pogut participar i gaudir de les iniciatives, però també aquest any hem treballat per a la reactivació cultural i econòmica del sector i de totes les empreses. Estem molt contents pels resultats i per la satisfacció que ens han expressat tant els participants com les entitats i empreses que han dut endavant les iniciatives”, ha afirmat el Regidor de Cultura, Raül Llopis.