Inici Destacats L’Ajuntament d’Onil proposa els dies 23 i 30 d’abril com a festius...

L’Ajuntament d’Onil proposa els dies 23 i 30 d’abril com a festius locals per a celebrar les Festes en 2021

283
0
COMPARTIR

El proper d’aquest divendres 11 de setembre a la vila d’Onil aprovar amb total probabilitat la proposta de l’equip de govern per a establir els dies festius del calendari local per al 2021. La proposta arriba ben prompte en comparació a altres anys degut a que des de la Generalitat Valenciana han demanat als ajuntaments aquesta informació quant abans. La majoria absoluta del PSPV -que presenta la proposta de calendari- permetrà l’aprovació de les dates.

L’equip que encapçala Humi Guill proposa que els dos festius locals per al 2021 s’ubiquen en els dies 23 i 30 del mateix mes. Totes dos dates coincideixen amb dos dels principals actes festius a la vila de les nines: el Dia de la Mare de Déu i el del Primer Dia de Trons respecticament. Tots dos s’emmarquen dins de les Festes de Moros i Cristians amb el calendari modificat que va ser aprovat el passat mes d’octubre de 2019 pels festers colivencs.

Les dates dels festejos per al 2021 estableixen que el dia 29 d’abril de 2021 serà l’Entrada -acte central dels Moros i Cristians, que es celebrarà un dia després d’allò habitual en el calendari tradicional de les Festes-. Tot per a uns festejos que es celebraran fins al 2 de maig, Dia de la Processó, reservant el dilluns 3 de maig per al conegut com a ‘Dia de la Fuera’ o de descans.

Onil té altra data important que sòl ser reservada com a festiu local: el 28 de novembre, Dia del Nostre Senyor Robat. Una data que enguany cau en diumenge, motiu pel qual no ha sigut proposada per a ser considerada com a tal.

En qualsevol cas, el calendari proposat no té en compte les circumstàncies futures de la pandèmia de coronavirus, tot i que des de l’Ajuntament asseguren que estan preparats per a qualsevol modificació.