Home Alcoi L’Ajuntament treballa amb els grans productors en la recollida de matèria orgànica

L’Ajuntament treballa amb els grans productors en la recollida de matèria orgànica

583
0
SHARE

La regidoria de Transició Ecològica està treballant en dues línies per a la implantació de la recollida selectiva de matèria orgànica en la ciutat, d’una banda amb els ciutadans individualment i d’altra, ja que són una part molt important de l’èxit del projecte, amb els coneguts com a grans productors: mercats, bars, restaurants, centres educatius, residències i hospitals, entre d’altres. Per a facilitar que aquests grans productors realitzen una tria adequada i depositen els residus per separat, s’han prioritzat les seues ubicacions per a la col•locació dels contenidors marrons, i també se’ls està informant directament per conéixer els possibles entrebancs i solucionar-los.
El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, ha estat visitant els diferents mercats municipals per a comprovar de primera mà com estava desenvolupant-se la posada en marxa de la recollida de matèria orgànica. Cal recordar que mercats i altres superfícies relacionades amb l’alimentació, produeixen una gran quantitat de matèria orgànica que es pot reaprofitar i, per tant, és fonamental la seua participació per a l’èxit del projecte.
Silvestre destaca la bona resposta per part dels mercats municipals de la ciutat: “Hem comprovat de primera mà la implicació dels mercats municipals en la recollida de matèria orgànica. Valorem molt el treball que estan realitzant, molt seriós i de gran qualitat. Els seus clients poden estar orgullosos perquè estan comprant en un lloc on estan compromesos amb l’economia circular i el medi ambient”.
I afegeix: “Tal com ens han comentat els propietaris dels llocs dels mercats municipals, del que es tracta, al final, és de canviar els hàbits a l’hora de tractar els residus, i amb un poc de predisposició, els resultats poden ser molt positius”.
En relació amb la posada en marxa del contenidor marró, des de l’Ajuntament es destaca els bons resultats aconseguits fins al moment, seguint la línia de fer una implantació progressiva i de la mà d’aquells ciutadans i grans productors més compromesos, per evitar que hi haja impropis o fraccions d’altres materials.
“De moment, la qualitat de la matèria orgànica és molt alta, tal com se’ns ha traslladat des de la planta on es transporten els residus que, a través d’un correu electrònic, ens han felicitat, indicant la bona qualitat d’aquests. Una felicitació que la regidoria ha fet extensible a totes les persones que estan participant de la posada en marxa del nou servei que poden estar molt satisfetes perquè amb la seua implicació i bon fer, estan contribuint a tindre una ciutat més compromesa amb el reciclatge i el medi ambient” conclou Silvestre.
L’objectiu principal de la recollida de matèria orgànica és poder reaprofitar la mateixa i traure aquesta matèria del contenidor de restes. D’aquesta manera, la matèria orgànica es pot reciclar per a fabricar compost, evitant que siga enterrada i col•lapsar així els abocadors que és on es deposita tot el que s’aboca al contenidor de restes.